2024. április 29. - Péter

Fazekas: elegendő lesz a búza

Elegendő lesz a hazai piacra az idei búzatermés, még kivitelre is jut belőle - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerdán, karcagi határszemléje után. Hozzátette: az elmúlt napok csapadékos időjárása javítja a terméskilátásokat.
2011. június 8. szerda 17:30 - HírExtra
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) sajtóirodája által kiadott közlemény szerint a miniszter biztatónak tartotta a búza piaci kilátásait, rámutatott ugyanakkor, hogy a magyar gabona ára a világpiactól függ.

A tárcavezető hangsúlyozta: Magyarország az idén is képes lesz arra, hogy kenyérgabonából önellátó legyen, és külföldön is értékesítsen búzát.

A vidékfejlesztési miniszter szerint az elmúlt évek szomorú tapasztalata, hogy a kétes eredetű vagy gyenge minőségű vetőmagok komoly károkat okoztak a gazdáknak.

A közlemény emlékeztet: áprilisban a miniszter elrendelte, hogy a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSzH) szakemberei fokozottan ellenőrizzék a vetőmagforgalmazókat az egész országban, a Magyarországon előállított vetőmagok kiváló minősége és a GMO-mentesség megőrzése érdekében.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását