2024. május 10. - Ármin, Pálma

A képviselőkre is vontatkozna a 98 százalékos különadó

A Fidesz frakcióelnökségének legutóbbi ülésén megszületett a döntés arról, hogy kezdeményezik a végkielégítéseket 98 százalékos adóval sújtó törvény módosítását, hogy az a parlamenti képviselőkre, valamint a távozó megyei közgyűlési elnökökre is vonatkozzon.
2011. május 5. csütörtök 09:17 - HírExtra
A Népszabadság csütörtöki száma meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a Fidesz még nem adta be a törvénymódosítást, de a politikai döntés után ez hamarosan megtörténik. A Népszabadság úgy tudja, a képviselőkön kívül a megyei közgyűlési elnökökre is kiterjesztik a törvény hatályát, akik távozásuk esetén szintén nagy összegű végkielégítést kaphatnak.

A cikk felidézte: három héttel ezelőtt írtak arról, hogy az Országgyűlés Hivatala és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyaránt úgy értelmezi a különadóról szóló törvényt, hogy az országgyűlési képviselőknek nem kell büntetőadót fizetniük a 2006-ban és 2010-ben felvett hathavi végkielégítésük után, mert nekik speciális a munkaviszonyuk, nem foglalkoztatottak, és nem állnak munkavégzésre irányuló jogviszonyban sem. Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke erre reagálva akkor azt mondta, hogy a Fidesz-frakció értelmezése szerint a törvény egyértelműen vonatkozik a képviselőkre is, és ha ezt az Országgyűlés Hivatala másként látná, akkor kezdeményezik a jogszabály módosítását.

A Népszabadság emlékeztetett arra, hogy a különadót a személyi jövedelemadó május 20-i határidejéig kell befizetni. Az Alkotmánybíróság ugyanakkor várhatóan még május 20-a előtt dönt a büntetőadót támadó indítványokról. Az AB-hez több mint hetven magánszemély, ellenzéki politikus, civil szervezet, szakszervezet fordult a törvény megsemmisítését kérve - olvasható a cikkben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását