2024. május 11. - Ferenc

Egymás torkának ugrik a Jobbik és az LMP?

A Jobbik elnöke szerint az LMP hozzáállása a gyöngyöspatai helyzethez "mélységesen felháborító és romboló, pusztító".
2011. április 26. kedd 19:11 - HírExtra
Azt mondta: miközben Gyöngyöspatán és Hajdúhadházon is az ott élő cigány lakosság egy része folyamatos terror alatt tartja a települést, főként az idős embereket, eközben "az LMP lemegy és kvázi az áldozatokat rasszistának bélyegzi, a probléma okozóit pedig mesterségesen áldozatnak állítja be". "Az egyszeri cigány ember, aki tegnap még betört a szomszédhoz, akinek a gyereke hídvámot szedett a többi gyerektől Gyöngyöspatán, az egyszeriben áldozatként találja magát és még ajándékokat, segélyt és csillebérci nyaralást is kap tevékenységéért cserébe" - fogalmazott.

Vona Gábor ismételten lemondásra szólította fel a belügyminisztert.

A Jobbik elnöke leszögezte: Gyöngyöspatán a 2.800 lakosból ezer felnőtt, Hajdúhadházon pedig 13 ezerből hétezer ember támogatta aláírásával a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tevékenységének folytatását, vagyis a két településen "a polgárőröknek kétharmaduk van".

Ennek tükrében Pintér Sándor belügyminiszter nyilatkozatai a polgárőrök távozásáról Vona Gábor szerint a településen élők többségének akaratával mennek szembe.

A Jobbik elnöke úgy véli: az, hogy a bíróságok is csupa felmentő ítéletet hoztak a polgárőrökkel kapcsolatos eljárásokban, illetve, hogy a tüntető rendvédelmi szakszervezetek sem tárgyalnak Pintér Sándorral is csak azt bizonyítják, hogy "a belügyminiszter körül elfogyott a levegő" és Pintér Sándornak le kellene mondania.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását