2024. április 30. - Katalin, Kitti

Már hat hete tart az ostrom

Több mint száz Grad-rakétát lőttek ki kormányerők szombat kora reggel az észak-líbiai tengerparti városra, Miszrátára - mondta a felkelők egyik szóvivője.
2011. április 16. szombat 14:05 - HírExtra
A Moammer el-Kadhafi líbiai vezetőhöz hű csapatok már hat hete ostromolják Miszrátát, a felkelők legfőbb nyugati fellegvárát. A harcokban több száz civil vesztette életét. A rakéták egy ipari területet értek, áldozatokról nem érkezett jelentés, de a tejüzem megrongálódott. Az ipari terület közel van a város kikötőjéhez, ahol több ezer ember vár arra, hogy kimenekítsék. A Kadhafi-erők támadásaikkal el akarják ijeszteni a segélyszállító hajókat és az egyéb vízi járműveket.

Eközben egy Miszrátából indult, csaknem 1200 menekültet szállító hajó péntek késő este megérkezett a keleti Bengáziba. Jeremy Haslam, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) segélykoordinátora szerint még legalább 8-10 ezer ember vár arra, hogy elhagyhassa Miszrátát.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását