2024. május 7. - Gizella

A Jobbik nekimegy a bankoknak

A Jobbik az április 15-én lejáró kilakoltatási moratórium meghosszabbítását kezdeményezi 2012. április 1-ig, ennek érdekében az országgyűlési határozati javaslatot hamarosan benyújtja a parlamentnek.
2011. március 9. szerda 21:15 - HírExtra
A Jobbik szerint elfogadhatatlan, hogy "bár a bankok idézték elő a gazdasági válságot, most mégis sírnak, rínak, zokognak, hogy nem fizetőképes az a magyar társadalom, amelyet többszörösen átvertek és kiszolgáltattak a nemzetközi spekulációnak" – mondta Z. Kárpát Dániel.

A párt szerint a kormány által korábban bejelentett nemzeti eszközkelező "a ködbe veszett", a kilakoltatási moratórium pedig néhány hét múlva lejár, ezért a párt azt szeretné, ha a bankok is felelősséget vállalnának a kialakult helyzetért.

A Jobbik valószínűleg kezdeményezni fogja a "spanyol modell" bevezetését is, amely szerint ha egy adós képes kifizetni tartozásának 80 százalékát, akkor azt a hitelt rendezettnek tekintik. Az ellenzéki párt azt is el akarja érni, hogy sorozatos törvénysértések esetén a bankokat fel lehessen függeszteni.

A végrehajtási jutalékot is maximalizálnák 2 százalékban, hogy "a végrehajtó cégek ne legyenek érdekeltek az ingatlanvagyon megszerzésében" - közölte Z. Kárpát Dániel, aki megismételte pártja terveit a nemzeti kríziskezelő felállításáról, amely a magán-nyugdíjpénztári vagyon felhasználásával segíthetne a bajba jutott devizahiteleseknek a hitelek forintra váltásával. Z. Kárpát Dániel szerint "ha a kormányzat valóban nemzeti érdekeket vall", akkor támogatja a moratórium meghosszabbítását.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását