2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Fischer Ivánt választották karmesternek

A 2012/13-as évadtól kezdve Fischer Iván lesz a német főváros legnépszerűbb zenekarának, a Konzerthausorchesternek a vezető karmestere - jelentették be Berlinben.
2011. február 21. hétfő 13:51 - HírExtra
Mint André Schmitz, a berlini szenátus (tartományi kormány) kulturális államtitkára elmondta, a magyar dirigens a 68 éves Lothar Zagrosek örökébe lép a társulat élén. Fischer Iván mind a zenekar tagjai számára, mind az intézmény intendánsa, Sebastian Nordmann részéről "eszményi jelöltnek" számított - hangsúlyozta Schmitz, örömének adva hangot amiatt, hogy a nemzetközi hírnevű magyar karmester elfogadta a felkérést. A vezető karmester posztja mellett ő lesz a Konzerthaus főzeneigazgatója is.

Ebben a minőségben az a feladat vár rá, hogy elismert zenepedagógusként még szélesebb rétegeket nyerjen meg az intézmény rendszeres látogatóinak. Az intendáns példaértékűnek nevezte Fischer magyarországi újítását, az úgynevezett kakaókoncerteket gyermekek számára.

Fischer Iván a 2012/13-as évadban a berlini szerződés értelmében 18 hangversenyen fogja vezényelni a Konzerthaus zenekarát. Ugyanakkor már a 2011/12-es szezonban is láthatják majd őt a berliniek: a Echo Klassik koncertsorozat keretében hatszor áll majd a karmesteri pulton.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását