2024. május 9. - Gergely

Törvényjavaslat az MSZP-ől

Törvényjavaslatot nyújt be az MSZP az új alkotmány ügyében.
2011. február 13. vasárnap 18:29 - HírExtra
Törvényjavaslatot nyújt be az MSZP, azt kezdeményezve, hogy az új alkotmány koncepciójának elfogadásához négyötödös parlamenti többség legyen szükséges, az alaptörvény pedig csak akkor léphessen hatályba, ha azt két egymást követő Országgyűlés jóváhagyja - jelentette be Mesterházy Attila a szocialista képviselőcsoport ülése után.

A pártelnök elmondta: az MSZP-frakció annak tisztázását várja a kormánypártoktól, hogy támogatják-e a parlament alkotmány-előkészítő bizottságának az új alaptörvény szabályozási elveiről szóló javaslatát. Ha nem, a szocialisták arra kérik a Fidesz-KDNP-t, hogy vonja vissza az indítványt, és az alkotmányozást fél év múlva, a soros uniós elnökség lejárta után kezdjék újra.

Mesterházy kitért arra, hogy az MSZP ismét beterjeszti az új alkotmány elfogadásához szükséges társadalmi egyeztetésről szóló indítványát.

A szocialista párt csak akkor hajlandó részt venni az alkotmányozási folyamatban, ha a kormánytöbbség elfogadja a két említett garanciális törvényjavaslatot, vagy ha az alkotmányozást fél év múlva elölről kezdik - szögezte le a párt elnöke.

A megszorítások és a 250 milliárd forintos stabilitási tartalék létrehozásával összefüggő költségvetési zárolások hatását vizsgáló munkacsoportot hoz létre Kiss Péter volt kancelláriaminiszter vezetésével az MSZP - ismertette Mesterházy Attila pártelnök, frakcióvezető a szocialista képviselőcsoport vasárnapi döntését.

Beszámolt arról is, hogy előterjesztésére a frakció úgy döntött: az MSZP az év végéig országrészgyűléseket tart majd, s a párt minden parlamenti képviselőjének kötelessége lesz eljutnia az összes egyéni választókerületbe.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását