2024. május 6. - Ivett, Frida

Pörögnek a diszkórazziák

Összesen 690 szórakozóhelyet ellenőrzött a rendőrség több más hatósággal közösen tartott országos akciója során január második felében, a West Balkánban történt tragédia után - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodája.
2011. február 5. szombat 09:17 - HírExtra
A tűzoltóság javaslatára két fővárosi szórakozóhely működési engedélyét 90 napra visszavonták. Az akció során a rendőrség 8.646 embert ellenőrzött, közülük 1.173-an 18 év alattiak, 21-en pedig 14 év alattiak voltak. A rendőrök 44 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást, öt esetben visszaélés kábítószerrel, három esetben ittas járművezetés, egy esetben pedig szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése miatt indult büntetőeljárás.

Az akcióban részt vevő társszervek - a katasztrófavédelem, az önkormányzatok munkatársai, az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ), a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, valamint a munkavédelmi főfelügyelőség - szintén számos szabálytalanságra derítettek fényt.

A tűzoltóság több helyen kifogásolta például, hogy a kijáratokat, vészkijáratokat egyáltalán nem vagy nem megfelelően jelezték, valamint több alkalommal találtak lejárt tűzoltó készülékeket is a szórakozóhelyeken. Volt olyan hely, amely egyáltalán nem rendelkezett tűzoltó készülékkel.

Az ÁNTSZ munkatársait néhány helyszínen koszos, elhanyagolt konyha és előkészítő helyiség fogadta. A hiányosságok pótlására rendelkező határozatokat adtak ki, sok esetben bírság kiszabása is indokolt volt.

A szórakozóhelyek ellenőrzését a rendőrség továbbra is kiemelt feladatként kezeli, ezért a jövőben több alkalommal lehet majd számítani hasonló, nagyszabású, a társszervekkel közösen végrehajtott ellenőrzésekre - zárta közleményét az ORFK.

Január 15-én Budapesten, a Nyugati téri West Balkán szórakozóhelyen három fiatal lány halt meg a diszkóból kiáramló tömegben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn nyolc ember ellen tett vádemelési javaslatot. Az ügyben keletkezett iratokat a BRFK átadta a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészségnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását