2024. május 6. - Ivett, Frida

West Balkán: beadták az első törvénymódosítást

Benyújtotta a belügyminiszter a West Balkánban történt tragédia kapcsán javasolt első törvénymódosítást.
2011. február 4. péntek 15:16 - HírExtra
A javaslat a tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló, illetve az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvények módosítását kezdeményezi. A tervezet szerint ezentúl a tűzvédelmi helyzetre kiható minden olyan tevékenységet, amely a létesítmény, az építmény, a helyiség vagy a szabadtér tűzveszélyességi osztályba sorolásának megváltoztatását teszi szükségessé, valamint a raktározás, termelés kapacitásának 15 százalékos növelését eredményezi, a tevékenység megkezdése előtt legalább tizenöt nappal a kezdeményező köteles bejelenteni a hatóságnál.

A másik változás, hogy a tűzvédelmi bírságok esetében késedelmi pótlékot vezetnek be, a mindenkori jegybanki alapkamathoz igazítva, ezt pedig adók formájában lehet majd behajtani.

Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön jelentette be, hogy a kormány több kormányrendelet- és törvénymódosítást tervez a West Balkánban történtekhez hasonló tragédiák elkerülése érdekében.




Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását