2024. május 7. - Gizella

Mubarak távozna, de fél a káosztól

Hoszni Mubarak egyiptomi elnök kijelentette, hogy szeretne távozni a hatalomból, de nem tud, mert attól fél, hogy akkor az ország elsüllyed a káoszban.
2011. február 3. csütörtök 22:03 - HírExtra
Több tucat rendőrautó jelent meg az elnöki palotánál

Nem sokkal 8 óra előtt több tucat rendőrségi teherautó jelent meg az egyiptomi elnöki palota körül - jelentette az al-Dzsazíra egyik tudósítója. "Igen, rendőrök! Nem láttuk őket egy jó ideje már!" - mondta a tudósító.

Véget ért a kijárási tilalom


Az origo úgy tudja, hogy helyi idő szerint reggel 8-kor véget ért a kijárási tilalom, amelyet csütörtök éjjel sem tartottak be a tüntetők Egyiptomban. Az al-Dzsazíra szerint a kormányellenes tömegek azt tervezik, hogy a pénteki ima után, dél körül kezdik meg az újabb nagy tüntetéseket.

Betelt a pohár?


"Torkig vagyok, 62 év közéleti szolgálat után elegem van. Menni akarok" - mondta az amerikai ABC tévétársaságnak csütörtökön adott interjújában. Az elmúlt két napon látott erőszakról szólva azt mondta, hogy azért nem az ő kormánya a felelős, hanem a Muzulmán Testvériség nevű iszlamista szervezet. Mubarak a családjával együtt az elnöki palotában tartózkodik, amelyet fegyveres katonák, tankok és szögesdrót véd.

Arra a kérdésre, hogy elárulva érzi-e magát, Mubarak azt válaszolta, hogy szerinte Barack Obama amerikai elnök "nagyon jó ember, de nem érti az egyiptomi kultúrát, és azt, hogy mi történne, ha ő lemondana".

Az interjú egészét később teszik közzé.
Forrás: MTI/HírExtra/Origo
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását