2024. május 25. - Orbán

Ian Thorpe indulna az olimpián

Hónapokig tartó lázas találgatásoknak véget vetve Ian Thorpe bejelentette, hogy ismét versenyezni fog.
2011. február 2. szerda 09:00 - HírExtra
Az ausztrálok négy éve visszavonult úszósztárja szerdán Sydneyben tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy indulni szeretne a 2012-es londoni olimpián. A Torpedó néven is emlegetett 28 éves úszó kilenc érmet szerzett a 2000-es sydneyi, illetve a 2004-es athéni olimpián: öt arany, három ezüst és egy bronzérmet.

Emellett 11-szeres világbajnok. Elmondása szerint már tavaly szeptemberben meghozta a döntését, s azóta titokban edz. Nyolc különböző uszodába járt edzeni, hogy ne ébresszen gyanút, és barátait arra kérte, hogy "hazudjanak arcátlanul", ha terveiről kérdezik.

"Nem volt könnyű a döntés, hogy ismét versenyezzek. Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténik. Soha nem gondoltam volna, hogy ismét versenyezni fogok" - mondta Thorpe az újságíróknak. Thorpe szerdán regisztráltatta magát a doppingellenőrző programra is. Erre azért volt szükség, mert a helyi antidopping-program szabályai szerint a regisztrációtól legalább kilenc hónapnak kell eltelnie addig, amíg egy sportoló hivatalos versenyen indulhat.

Thorpe, akinek a 200 és a 400 méteres gyorsúszás volt a specialitása, jelezte, hogy a gyorsváltót, valamint a 100 és 200 méteres gyorsúszást célozza meg. A sportoló 2006 novemberében jelentette be visszavonulását, ami igencsak meglepetésként hatott az úszósportban, hiszen fél évvel később éppen Melbourne-ben rendezték a vb-t. 

Verseny alatt a L,Equipe című francia újság megszellőztette, hogy 2006 májusában, edzés közben túl magas tesztoszteron- és növekedési hormon-szintet mértek Thorpe-nál, és ez lehetett a hirtelen visszavonulás oka. Az úszó tagadott, később pedig tisztázták is.

Az ausztrál ötkarikás úszóválogatókat 2012 februárjában vagy márciusában rendezik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását