2024. április 25. - Márk

LMP: 2011 az építkezés éve lesz

Az LMP számára 2011 az építkezés éve lesz - összegezte a két választmányi szóvivő, Tordai Bence és Csiba Kata a párt kétnapos kongresszusának történéseit.
2011. január 30. vasárnap 16:46 - HírExtra
Tordai Bence elmondta, hogy terveik szerint az év első felében elfogadják a következő három évre szóló stratégiájukat, pénzügyileg konszolidálják a pártot, miközben növelni akarják a hatékonyságot, amivel párhuzamosan bővíteni és erősíteni akarják a szervezetet. A párt költségvetése kapcsán kitért arra is, hogy az idén az LMP 267 millió forint bevétellel számol, miközben közel 120 millió forintos tartozást kell törlesztenie.

Szavai szerint így az év végére „közel egyenesbe jöhetnek”, miközben jut pénz az erősödésre és bővülésre is. Hozzátette, hogy 2012-től elkezdenek tartalékolni, hogy 2014-ben pénzügyileg és szervezetileg is megerősödve vághassanak neki a kampánynak.

Csiba Kata közölte, hogy szombaton elsősorban a stratégiával foglalkoztak. Hozzátette, hogy az ország legfontosabb problémáit a tagsággal együtt akarták meghatározni, ezért nem egy plenáris ülésen, hanem 14 kisebb csoportban beszélgettek ezekről.

Az összegyűjtött problémákat viszont már a plenáris ülésen vitatták meg. Hozzátette, hogy még vasárnap délután egy szimpátiaszavazással súlyoznak majd a problémák között és annak alapján alkotják meg az év első felében az LMP által követendő stratégiát.

Tordai Bence az országos szervezetek vezetésének átalakítása kapcsán leszögezte, hogy továbbra is fenntartják a testületi vezetést, vagyis nem központosítják a hatalmat, a pártnak például ezután sem lesz elnöke. Emellett viszont egyértelmű felelősségi köröket és döntési kompetenciákat jelölnek ki.

A döntési folyamatról elmondta, hogy tíz eltérő javaslat készült, ezek közül a két legtámogatottabb pontosan ugyanannyi szavazatot kapott. Ezek alkotóit felkérték, hogy dolgozzák össze koncepcióikat. Közölte, hogy a két javaslat nagyban hasonlít.

Ezek egyforma elképzelései alapján a jövőben közvetlenül választják meg a szóvivőket, illetve az országos választmány titkárát, létrehozzák az operatív munkáért felelős pártigazgatói, valamint a programalkotást felügyelő stratégiai vezetői posztot. Tordai Bence hozzátette, hogy az országos választmányban valamilyen formában megjelenik majd a regionális képviselet is.

Az MTI kérdésére elmondta, hogy a jelenleg 13 főből álló országos választmány az egyik javaslat szerint kilenc, a másik szerint 10-14 közötti létszámú lenne, de mindkét elképzelés szerint a frakcióvezető automatikusan tagja lenne a testületnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását