2024. április 29. - Péter

Barosso hisz Magyarországban

A magyar hatóságok jelentős és hozzáértő munkát végeztek az EU-elnökségi felkészülés során; Magyarország felelőssége óriási a globális kihívások közepette - mondta José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke.
2011. január 7. péntek 15:35 - HírExtra
Barroso, miután délelőtt részt vett a magyar kormány és az Európai Bizottság együttes munkaülésén, majd négyszemközt is megbeszélést folytatott a magyar kormányfővel, hangsúlyozta: Magyarország olyan kivételes időszakban látja el az EU-elnökséget, amikor sok függ attól, hogy az EU milyen szakértelemmel, határozottsággal válaszol a kihívásokra.

"Erős Európára van szükség, olyan kormányokra, amelyek elkötelezettek az európai eszme iránt" - mondta a bizottsági elnök.

José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke közölte: Orbán Viktor megígérte neki, hogy a magyar kormány szükség esetén módosítani fog a médiatörvényen. A kormányfő arról biztosította őt - mondta Barroso -, hogy a törvényt az EU értékeinek és jogszabályainak teljes figyelembevételével vezetik be. Kijelentette: a média pluralizmusa alapvető érték Európában.

A bizottsági elnök hangsúlyozta: hisz a magyar demokráciában, a törvény uralmában, "ez egy demokratikus ország, fontos, hogy ezzel kapcsolatban ne legyenek kételyeink". Elmondta, megkérte a miniszterelnököt, hogy a magyar kormány minél hamarabb hivatalosan is juttassa el Brüsszelnek a törvény fordítását. Az Európai Bizottság azonnal és teljes objektivitással meg fogja kezdeni a törvény szövegének vizsgálatát - tette hozzá.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását