2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Sokáig árad még a Tisza

Elhúzódó áradásra számítanak a Tisza alsó szakaszán, a vízszint Mindszentnél megközelítheti a harmad-, Szegednél a másodfokú készültség szintjét - tájékoztatott az Alsó-Tisza vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője.
2010. december 29. szerda 19:12 - HírExtra
Az Alsó-Tisza árhullámának tetőzését Csongrádnál december 31-re vagy január 1-jére várják 790 centiméter körüli vízszintnél - mondta Kozák Péter.

Mindszentnél a folyó várhatóan január 1-jén vagy 2-án tetőzik 800-810 centiméter körül, Szegednél pedig az esztendő utolsó napán számítanak a tetőzésre 725-740 centiméter közötti szinten.

Január első hetében a folyó felső szakaszairól a térségbe ér a következő árhullám, és néhány tíz centiméteres vízszintemelkedést hozhat. Így a vízállás Mindszentnél megközelítheti a harmad- (850 centiméter), Szegednél a másodfokú (750 centiméter) készültség szintjét - tudatta az igazgató.

Az Alsó-Tiszán a mindszenti vízmércéhez tartozó szakaszon másod-, a szegedi vízmércéhez tartozó szakaszon elsőfokú készültség van érvényben. A gátakon 24 órás figyelőszolgálatot tartanak, a védekezésben több mint 250-en vesznek részt.

Az Alsó-Tiszán az eddigi legmagasabb vízállást 2006 áprilisában mérték: Mindszentnél 1062, Szegednél 1009 centimétert.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását