2024. május 14. - Bonifác

Szuvenírtárgyak a jegyespárról

Már kapható Vilmos brit trónörökös és menyasszonya, Kate Middleton hivatalos eljegyzési porcelánkészlete.
2010. december 22. szerda 08:14 - HírExtra
A 28 éves Vilmos és a nála öt hónappal idősebb, polgári származású Kate eljegyzését november közepén jelentették be, az esküvő április 29-én lesz a londoni Westminster apátságban, az angol-brit monarchia ősi koronázótemplomában.

Az eljegyzés hosszú évek óta várt bejelentése után a brit ajándékboltokat szinte órákon belül elöntötték a szuvenírtárgyak, a bögréktől a képeslapokon át egészen Kate jegygyűrűjének élethű másolatáig. Az eredeti gyűrű különlegessége, hogy csaknem három évtizede ugyanezzel jegyezte el Károly walesi herceg, Vilmos apja Diana hercegnőt, a fiatal trónörökös édesanyját.

Most azonban a brit uralkodóház patinás képzőművészeti gyűjteménye, a Royal Collection gondozásában megjelent a hivatalos eljegyzési porcelánkészlet. Az elegáns halványszürkés árnyalatú, angol gyártmányú szerviz egy tányérból, egy csészéből és egy kis fedeles szelencéből áll.

Mindegyik a herceg és menyasszonya keresztneveinek egymásba fonódó kezdőbetűit ábrázolja, Vilmosét arany-, Kate-ét ezüstszínben. Mindhárom darabon a "Vilmos walesi herceg és Catherine Middleton esküvőjének ünnepére" felirat, valamint a menyegző dátuma, 2011. április 29. olvasható.

A készlet nem nagyipari termék; mindegyiket külön-külön, kézi megmunkálással állították elő az angliai Stoke-on-Trentben, 250 éve használatos manufakturális eljárással. A darabokat 22 karátos, ugyancsak kézzel felvitt aranyfuttatásos minták ékesítik.

Ezt az összeállítást nem lehet akármelyik sarki ajándékboltban megvenni. Az díszes dobozban árult porcelánkészlet kizárólag a windsori kastélyban, illetve a londoni Buckingham-palotában - a két legnagyobb uralkodói rezidencián - működő Royal Collection-boltokban, illetve a Royal Collection honlapján vásárolható meg, száz fontért (33 ezer forint).
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását