2024. március 29. - Auguszta

Négy jelöltre adhatják le vokuskat a választók

Négy jelölt indul a szombati újbudai időközi választáson. A főváros XI. kerületének 11-es számú egyéni választókerületében azért tartanak voksolást, mert az október 3-ai, általános önkormányzati választáson szavazategyenlőség alakult ki az első két jelölt között.
2010. december 17. péntek 22:07 - HírExtra
Az időközi választáson az öt parlamenti párt négy jelöltet állított; a Fidesz és a KDNP, ahogy korábban, most is közösen indított jelöltet.

A szavazólapon így négy jelölt neve szerepel majd: Engelhardt Éva Tamara (Jobbik), Görög András (MSZP), Kolesár Gergely Viktor (LMP) és Szaniszló Krisztián Gábor (Fidesz-KDNP).

Az október 3-ai választáson a Fidesz-KDNP és az MSZP jelöltje kapott ugyaannnyi szavazatot, ezért kell most megismételni a választást.

Az újbudai képviselő-testületben a Fidesz-KDNP-nek van többsége, és a kerületi polgármester, Hoffmann Tamás is a két kormánypárt színeiben nyerte meg az általános önkormányzati választást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását