2024. április 30. - Katalin, Kitti

Fashion Week tizedszerre, őszi-téli módra

Az idén 10 éves születésnapját ünneplő Budapest Fashion Week őszi-téli bemutatójára nemrég, elegáns körülmények között került sor.
2010. december 11. szombat 08:44 - HírExtra
Az esemény 2004 óta az extremitás és underground mellett tette le a voksát, ugyanakkor a szakmában ismerten és elismerten a fiatal feltörekvő tervező generációnak ad ma is folyamatosan bemutatkozási lehetőséget. Évről évre külföldi divattervezők is jelentkeztek, hogy bemutathassák kollekcióikat.

Az első napon Levi Okunov, Varga Gyöngyi, Király Mónika, Tóth Virág, Szépligeti Ágnes és Nagy Eszter, Gyöngyösi Renáta, valamint a NiCole Design kreációit láthatták a nézők. Főleg nőies, egyedi, a hordhatóság jegyében készült darabokat mutattak be. A második napot a La Coll nyitotta, a 70-es évekbe röpítette a nézőket, nőies, egyszerű vonalak, csipkék, „A” vonalú ruhák segítségével.



A színek világa

Uralkodó színei a fehér, a kék, és a barack. Ezután láthattuk az SZS Design szőrmével készült kollekcióját, amelyeknél érdekes megoldás a lábszárvédő használata. Majd Hessendorfer Tímea tündérei libbentek a kifutóra, csodás romantikus álomport hintve a közönségre. Végül láthattuk Tuan Huy vietnámi tervező és az Essende idei téli kollekcióját is.

Harmadjára a Mixchel tervezőpáros által újra megfogalmazott magyar népviselet mutatkozott be, őket a folklór, a népművészet, a romantika ihlette, majd az EXP fekete-fehér romantikus álomvilága nőies és szexis darabokat varázsolt elénk. Ezután Orosz Réka extrém bemutatóját láthattuk: nála a lényeg a színharmónián és a sziluetten van. Varga Gyöngyi elénk tárta az őrült víziók irreális világát, a fekete-fehér ruhákat Salvador Dali színes festményei tették izgalmassá.

Paulina Plizga párizsi tervező először járt nálunk. A mostani kollekcióját egy korábbi japán útja inspirálta, rengeteg peachwork és kézi rátét volt jelen. Minden egyes ruhát a kifutón fejezett be ecset és festék segítségével. Darabjai feltűnőek, játékosak, de nagyon is hordhatóak.
Forrás: sorry
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását