2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Mikola István nagykövet lesz?

Mikola István január 1-től Magyarország OECD-nagykövete lehet Párizsban.
2010. december 1. szerda 09:10 - HírExtra
Kedden késő este jelent meg az index-en a hír, miszerint a Fidesz egészségpolitikusa, korábbi egészségügyi miniszter Gottfried Pétert váltaná a poszton, aki a nyár elején Orbán Viktor főtanácsadója lett.

A legfejlettebb ipari országok gazdasági, kereskedelmi és pénzügyi tevékenységének összehangolására létrejött Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet központja Párizsban van, s itt működik Magyarország OECD-nagykövetsége is.

Az OECD Tanácsában a tagországokat a nagykövetek által vezetett delegációk képviselik. Az Index.hu úgy tudja, hogy Mikola kinevezése a legutóbbi kormányülésen került szóba. Az ügyben a hírportál újságírója telefonon, e-mailen, és sms-ben is próbálta elérni Mikola Istvánt, sikertelenül, és a kormányszóvivőtől sem kapott választ.

Mikola István Gottfried Péter helyére kerülne. Gottfried Péter 2006-ig a Miniszterelnöki Hivatalhoz tartozó Európai Ügyek Hivatalát vezette, amikor - vélhetően fideszes kapcsolatai miatt - OECD-nagykövetnek "száműzték". Gottfried idén nyáron Orbán Viktor külgazdasági főtanácsadója lett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását