2024. április 29. - Péter

Szijjártó: Gyurcsánynak fáj a végkielégítések megadóztatása

A "pofátlan" végkielégítések megadóztatása személyesen fáj Gyurcsány Ferencnek és embereinek, hiszen ők azok, akik ezeket felvehették - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.
2010. november 2. kedd 21:21 - HírExtra
A szóvivő azt közölte: a magyar emberek idén már kétszer, áprilisban és októberben is lezárták a Gyurcsány-korszakot, átadták a múltnak hazugságaival, elhibázott gazdaságpolitikájával és pofátlan végkielégítéseivel együtt.

"Ma újra bebizonyosodott, hogy a Gyurcsány-korszak mindig vissza akar tolakodni Magyarországra" - olvasható Szijjártó Péter közleményében.

Gyurcsány Ferenc a demokraták nevében azzal vádolta a miniszterelnököt a charta tüntetésén, hogy elveszi az emberek pénzét, despotaként viselkedik a köz szolgáival és a lelepleződéstől való félelmében meggyengíti az alkotmányosságot. A szocialista politikus szerint ha ezekek a vádak bebizonyosodnak, akkor "politikai értelemben Orbán Viktor többé nem legitim alkotmányos vezetője a hazának".

A volt pártelnök-miniszterelnök a Vértanúk terén néhány ezer ember részvételével tartott kedd délutáni demonstráción úgy fogalmazott: Magyarországnak tolvaj kormánya van, a kormányfő pedig hazudott csalt és lopott.

Ocsmánynak nevezte a tervezett alkotmánymódosítást és reményét fejezte ki, az Alkotmánybíróság tesz azért, hogy az alaptörvény szelleme megmaradhasson azután is, ha a betűje már szembekerül ezzel. Gyurcsány Ferenc a következő hónapok legfontosabb ügyének tartja az új alkotmánnyal kapcsolatos népi kezdeményezésüket, és azt kérte a demokratáktól, győzzenek meg minél több embert annak érdekében, hogy a nép mondhassa ki a végső szót az alaptörvényről.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását