Forradalmi győzelem a francia válogatott ellen!

Elképzeltük, hogy mi lett volna, ha Orbán Viktor a politikusi pálya helyett inkább a labdarúgást választja. Súlyos fikció alant.

Orbán Viktor meccs utáni nyilatkozata
Tisztelt hölgyeim és uraim! Kedves barátaim, választópolgárok! Egyáltalán nem számítottam arra, hogy ennyi idősen még válogatott lehetek. A Felcsútban is már csak kedvtelésből focizok. A kapitány úgy küldött be az utolsó percekre, hogy próbáljam meg minél többet tartani a labdát és lehetőleg rúgjak gólt. Ez hál’ Istennek háromszor is sikerült. Nagyon örülök annak, hogy így sikerült ez a meccs, viszont nem mehetünk el szó nélkül a válogatott egész éves teljesítménye mellet. E nélkül ugyanis nem játszhattunk volna pótselejtezőt. Remélem, hogy ezek után számítanak rám a VB-n is.

A saját teljesítményemet igazán nem lenne helyénvaló dicsérnem, inkább egy ősi dakota közmondást idéznék: „a labda kerek és a pályán minden megtörténhet.”
2009. 11. 19. 19:00
Magyarország – Franciaország 3-2 (0-2)

Világbajnoki pótselejtező, visszavágó (az első meccsen 0-0)

Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 70 000 néző Vezette: Howard Webb
Gól: Henry (6., 11-esből), Toulalan (44.) illetve Orbán (85., 88., 93.)

A fantasztikus győzelem a válogatott veterán csatárának, Orbán Viktornak köszönhető. A 46 éves (!) csatár korát meghazudtoló módon, nem egészen tíz perc alatt padlóra küldte a francia tizenegyet egy klasszikus mesterhármassal. Ezzel Magyarország futballválogatottja húsz év után újra részt vehet labdarúgó világbajnokságon!

Nagyon rosszul kezdődött a meccs: Vanczák kezezését követően, Henry kíméletlenül bevágta a jogos tizenegyest. Ezután masszív mezőnyjáték folyt, viszont a franciák a félidő vége előtt megduplázták az előnyüket, egy kissé szerencsés góllal.

A második félidő is hasonló játékot hozott, viszont ami a játékrész vége felé történt, az már-már a csoda kategóriájába tartozik.

Csoda

A 84. percben szöglethez jutott a magyar válogatott ám még mielőtt Huszti elvégezhette volna, a magyar szövetségi kapitány lecserélte Torghelle Sándort, akit ekkora már teljesen felőröltek a kőkemény francia védők. Helyére állt be Orbán Viktor, akit vészbehívóval válogattak be, mivel Torghellén kívül az összes magyar csatár rosszul lett az edzőtáborban fogyasztott lecsótól.

Ekkor még a döntetlen is álomnak tűnt csupán, a szurkolók egy része már el is indult haza. Viszont egyből szöglet után vissza is fordultak: Huszti élesen benyesett labdáját a Real Madrid egykori ünnepelt sztárja irgalmatlan erővel fejelte a léc alá. (1-2) És ez még csak a kezdet volt!

Pár perccel később pedig nem hitt a szemének egy magyar szurkoló sem: Orbán egyedül, Maradonát idéző módon vitte végig a labdát, hülyét csinálva a komplett francia védelemből, beleértve a kapust is. (2-2) Tombolt a lelátó, zengett-zúgott a „Viktor, Viktor, Viktor.”

Már mindenki a hosszabbítást várta, amikor újabb varázslat következett. Dzsudzsák szélről laposan belőtt labdáját Orbán háttal a kapunak fölpörgette, majd nagyjából tíz méterről ollózva kipókhálózta a jobb felső sarkot! (3-2)

A varázsló

Leírhatatlan volt az öröm, amit ez a gól okozott. Az emberek ölelgették egymást. Voltak, akik sírtak örömükben és még órákig éltették a csapatot, különösen Orbán Viktort.

A meccs után külön gratulált az egész csapatnak Habsburg György is. (Mint az köztudott, Habsburgot a 2006-os forradalom után választotta meg a nép királynak, Gyurcsány Ferenc kivégzését követően.) „A válogatott egész évi teljesítményét is dicséret illeti, azonban a mai meccs egyértelmű hőse Orbán Viktor volt” – mondta Magyarország királya.