2024. április 29. - Péter

MSZP: aláírást gyűjtenek a nyugdíj kiegészítésért

Kevesli a nyugdíjkiegészítést, ezért egyhetes aláírásgyűjtésbe kezd a somogyi megyeszékhelyen a Magyar Szocialista Párt kaposvári szervezete - közölte Lamperth Mónika, a párt országgyűlési képviselője, a kaposvári közgyűlés tagja csütörtökön sajtótájékoztatón a városban.
2010. október 21. csütörtök 16:49 - HírExtra
Elfogadhatatlan, hogy a kormány a korábban bejelentett - az úgynevezett nyugdíjas-kosár szerinti infláción alapuló - 1,1 százalékos, novemberi kifizetésű nyugdíjkiegészítés helyett ma már az általános inflációval, és így 0,6 százalékos kiegészítéssel számol.

Ez például 90 ezer forint nyugdíj esetén azt jelenti, hogy 11 880 forint helyett a kiegészítés csak 6 480 forint, azaz a beígért és a tényleges kifizetés közötti különbség 5 400 forint - mondta a politikus.

Közölte: személy szerint neki, de több helyi nyugdíjas szervezetnek is többen panaszolták, hogy "a kormány nem ezt ígérte", ezért a nyugdíjasok jogos járandósága érdekében aláírásgyűjtésbe kezdenek, amelynek eredményét a jövő héten a parlamentben ismerteti.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását