2024. május 11. - Ferenc

Ismét felmérik a kórházak adósságát?

Még egyetlen fillér sem érkezett az egészségügyi intézményekbe az augusztus végi adósságösszesítés után, de hamarosan újabb, ismét a tartozásokat firtató kérdőíveket kapnak a kórházak. Az újabb felmérés eredménye is befolyásolja majd azt az összeget, amit végül a kórházak még ebben az évben gyorssegélyként megkaphatnak - írja a hétfői Népszabadság.
2010. október 18. hétfő 08:38 - HírExtra
Velkey György, a Magyar Kórházszövetség leendő elnöke szerint ez az újabb kérdőív nem érheti váratlanul a főigazgatókat, hiszen az államtitkár már nyáron egyértelművé tette, hogy negyedévente "frissíti" a tárca a tartozásokról szóló adatokat.

Az Orbán-kormány felmérése szerint nyáron már 40 milliárd forint volt a hazai kórházak tartozása. A tartozás kétharmadát fedezné az Egészségbiztosítási Alap 2007-es és 2008-as többletbevétele, ami összesen 27,5 milliárd forint.

"Semmi jót nem hozhat az egészségügyi kiadások további kurtítása" – mondta Velkey György a jövő évi költségvetési körirat egészségügyre vonatkozó számaira utalva. A Népszabadság birtokába került körirat szerint az ideinél 23 milliárddal kevesebb jutna a gyógyító szolgáltatásokra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását