2024. április 24. - György

EU: fel kell készülni a romák integrálására

Arra kell számítani, hogy az Európai Unión belül továbbra is jellemző lesz a hátrányos helyzetűek, így a romák migrációja, fogadásukra és integrálásukra fel kell készülni azokban az országokban is, ahol ezek az emberek lakni szeretnének - mondta az MTI kérdésére válaszolva szerdán Andor László.
2010. október 13. szerda 12:27 - HírExtra
Az Európai Bizottság foglalkoztatási, szociális és felzárkóztatási biztosa a romák uniós alapokból történő felzárkóztatásáról rendezett konferencián vett részt és szólalt fel Bukarestben. Az MTI-nek elmondta: a franciaországi események felgyorsították azt a munkát, amely a romák felzárkóztatását és a társadalomba való integrálódását tűzi ki célul.

Hangsúlyozta: a pénzügyi válság és recesszió miatt egész Európában bekövetkezett foglalkoztatási válság a cigány lakosságot különösképpen sújtja, mivel jellemzően alacsony képzettségű társadalmi csoportról van szó, s körükben erősödött a gettósodás. "Ezek a viszonyok elfogadhatatlanok" - szögezte le a biztos.

Romániában él a legnagyobb lélekszámú cigány népesség az Európai Unió országai közül, ennek következtében itt a legnagyobbak a kihívások - tette hozzá a magyar biztos. De általános szinten is igaz - fejtette ki -, hogy minden gazdasági válság súlyosbítja a szociális problémákat. A cigányság helyzete már hosszabb idő óta meglehetősen súlyos volt, nemcsak szociális, hanem politikai anomáliák melegágya is - állapította meg Andor László.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását