2024. május 5. - Györgyi

Kim Dzsong Il és fia Un együtt mutatkozott

Kim Dzsong Il észak-koreai vezető és legkisebb fia, bejelentett utóda, Kim Dzsong Un is látható volt vasárnap élő televíziós közvetítésben, amint jelen voltak az állampárt alapításának 65. évfordulóján megrendezett nagy katonai díszszemlén.
2010. október 10. vasárnap 14:35 - HírExtra
Egy dísztribünön álltak azon a téren, amelyet az idősebb Kim apjáról, a kommunista Koreát megalapító Kim Ir Szenről neveztek el. Harckocsik, egyéb katonai járművek és katonák vigyázzmenetben haladtak el előttük. Az ország lakosságának most volt először alkalma tüzetesebben megnézni a 27 éves Kimet. Pénteken erősítette meg nyilvánosan egy magas rangú tisztségviselő, hogy Kim Dzsong Il utóda legkisebbik fia lesz.

A Koreai Munkapárt szeptember végén tartott egy nagyszabású gyűlést, amelyen Kim Dzsong Unt a párt központi katonai bizottságának elnökhelyettesévé nevezték ki és tábornokká léptették elő. Kim Dzsong Un a vasárnapi díszszemlén nem katonai egyenruhában jelent meg, hanem ugyanolyan sötét színű, civil "egyenruhában", amilyent a kínai és koreai kommunista vezetők hordanak.

Amikor az idősebb Kim a tribünre lépett, az ünnepségen szintén részt vevő tömeg üdvrivalgásban tört ki. A legfőbb vezető és fia mellett álltak más magas rangú tisztségviselők is, köztük Kim Jong Nam parlamenti elnök.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását