2024. május 2. - Zsigmond

Tárgyalnak a gázárról

A kormány július óta folyamatosan tárgyal az energiaszolgáltatókkal többek között azokról a konstrukciókról, amelyek lehetővé tették, hogy sem a harmadik negyedévben, sem pedig most ne kelljen emelni a földgáz árát; mindezt úgy, hogy lehetőség szerint ez a szolgáltatóknak se okozzon veszteséget - közölte szerdán a Fidesz.
2010. október 6. szerda 14:14 - HírExtra
A kormánypárt arra reagálva juttatott el közleményt az MTI-hez, hogy az MSZP kedden arra kérte a kabinetet, állapodjon meg a szolgáltatókkal, majd közölje, mikortól és milyen mértékű gázárdrágulásra kell felkészülniük az embereknek.

A Fidesz álláspontja szerint ugyanakkor a kabinet és az energiaszolgáltatók közötti tárgyalások sikerét jelzi, hogy a felek mindkét negyedévváltáskor találtak olyan megoldást, amely minden piaci szereplő számára elfogadható volt.

A nagyobbik kormánypárt célja, hogy a lakosság számára megfizethető árakat, a szolgáltatók számára pedig tisztességes profitot biztosítson - írják, megjegyezve, hogy sajnálatosnak tartják, ha az eddigi eredményeket a szocialisták kudarcnak ítélik, bár nem lepődnek meg rajta, ismerve az ő gázárpolitikájukat.

"A Magyar Szocialista Párt által emlegetett +gázlufit+ éppen az elmúlt évek fékevesztett, a lakosság és a piaci szereplők többségének érdekeit semmibe vevő energiapolitikája +fújta+ hatalmasra" - olvasható a Fidesz kommünikéjében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását