2024. április 27. - Zita
Választott az ország. A szavazókörök hivatalosan este 7 kor bezártak, a kampánycsend pedig véget ért. A HírExtra a pártok eredményváró központjában követi az eseményeket percről-percre.
2010. október 3. vasárnap 19:05 - HírExtra
22:11 LMP

Annyiban jött be a tippünk, hogy Karácsony Gergely kezdte az értékelést: Stabilizálni akarták a szavazótáborukat ez úgy fest, hogy sikerült. Továbbá szerették volna, ha Budapesten, és a megyei jogú városokban is lesz majd a közgyűlésben LMP-s képviselő. Ez is sikerült, többé-kevésbé. Karácsony úgy számolt, hogy 90 százalékig sikerült hozni a tavaszi eredményt. (Ez így kicsit pontatlan.)

Hozzátette még, hogy folytatják a megkezdett építkezést és köszönötetét fejezte ki mindenkinek aki részt vállalt az LMP kampányában.

Ezek után Jávor Benedek lépett a mikrofonhoz és gratulált Tarlósnak. Továbbá elismerését fejezte ki azoknak az LMP-s képviselőknek, akik bejutottak. Méltatta azokat is akiknek ez nem sikerült.

Párhuzamot vont az LMP és a német zöldpárt között: szerinte az LMP pusztán már a megjelenésével is képes formálni a politikát, szintúgy mint német kollégáik.

Ezt alátámasztandó a kampányra hivatkozott ami során szerinte csupa olyan téma jött elő, ami az LMP-hez köthető, úgymint a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés.

Az elkövetkezendő négy évet arra fogják fölhasználni, hogy átalakítsák a közéletet: fenntartható fejlődés és a közügyek átláthatósága a két kulcsmozzanat.

Azt is elmondta, hogy a Fidesz többség mellett ez nyílván nem lesz könnyű, de ő bízik abban a három fős LMP frakcióban, akik bejutottak a fővárosi közgyűlésbe.

Szerinte az alacsony részvétel miatt szereplet rosszabbul a párt, mint tavasszal, viszont úgy látja, hogy sikerült fix szavazóbázist kiépíteniük és ezzel van lehetőség tovább építkezni.

22:07 FIDESZ



Összegyűlt a vezetői gárda. Tarlós István, Áder János, Orbán Viktor, Rogán Antal, Szíjjártó Péter és Pintér Sándor mosolyognak a sajtó képviselőire. Szíjjártó eredményközlést tart, megszólalásait ováció kíséri. Orbán Viktor ragadja magához a mikrofont. Köszönetet mond a választóknak, főként azoknak akik a Fideszre szavaztak. Ismét a nemzeti összefogás a téma, a fülkeforradalom diadala. Orbán szerint a nép egységesen kifejezte, hogy mit akar.

Elmondta, hogy aki nem ment szavazni az elfogadta azt, hogy a kormány tovább folytassa tevékenységét. " Ezt a sikert a Magyarok vívták ki maguknak, azt fejezte ki az Ország, hogy a dolgok helyes irányba mennek. Igent mondta a Nemzeti Együttműködés Rendszerére, valamint az új alkotmány létrehozására. Magyarország most lett egységes, mert visszaszerezte fővárosát. Budapest mindig különállt, mindig a konfliktusok góca volt. Magyarország átlépte saját árnyékát. Legalább akkora ez a siker, mint a tavaszi volt. A neheze most következik, most már tudjuk, mit akarunk, most már végre is kell hajtani a terveket. "

Orbán expozéja után Tarlós Istvánnál, Budapest új főpolgármesterénél a szó. Ő is köszönetet mond a választóknak, a segítőinek, feleségének és Orbán Viktornak. Történelmi pillanatnak nevezi a mai napot. Más közpénzkezelésről, a szabadság más fogalmáról beszél.

21:50 MSZP

Mesterházy Attila megköszönte azon szavazók bizalmát, akik a pártra szavaztak. Az MSZP elnöke kijelentette, hogy a hátrányos helyzetűeket fogják képviselni. 

21:45 Jobbik

A Jobbik Tiszavasvárit példaértékűnek tartja. Véleményük szerint a településsel megmutatható, hogy milyen eredményekre képes a párt.

21:39 FIDESZ 



Sajtótájékoztatóra várva. Tarlós István és Orbán Vikot fog beszédet mondani. A hírmorzsákra kiéhezett újságírók tolonganak a pódium előtt.

21:35 Jobbik

Vona Gábor megköszönte a Jobbik szavazóinak a támogatást és azoknak a képviselőknek is gratulált, akik mandátumhoz jutottak: azt üzenete nekik, hogy úgy vigyázzanak a választóikra, mint a szemük fényére.

Külön gratulált a Tiszavasvári polgármesternek, aki mandátumot tudott szerezni. Véleménye szerint a város a munka fővárosa lesz.

21: 27 LMP 

A büfénél projektorra vetítik az OVB weboldalán közétett eredményeket. Nagyjából 20-25 fő árgus szemekkel figyeli a folyamatosan frissülő adatokat. Egy-egy LMP sikert hangos éljenzés követ. Azt pletykálják, hogy hamarosan valaki értékelni fog, azt tippeljük, hogy Karácsony Gergely lesz az a valaki.

21: 15 Jobbik

Megkérdeztük Gaudi-Nagy Tamást, hogy mennyire tudja fenntartani a fejlődést a Jobbik. Gaudi biztos benne, hogy a Jobbik radikális politikája felnyitja az emberek szemét. Véleménye szerint a Jobbik a váltópárt.

A tévézés folytatódik.

21:07 Jobbik


Gaudi-Nagy Tamás szerint nem kell csalódottnak lenni, azt kell nézni, hogy hol tartott a Jobbik négy évvel ezelőtt és most hol tart: nem a Fideszhez kell viszonyítani. Még mindíg várunk a sajtótájékoztatóra.

21:03 Főpolgármester- RÉSZEREDMÉNY

 1. Tarlós István (FIDESZ-KDNP) - 53,58 százalék (105.393 szavazat)
 2. Horváth Csaba (MSZP) - 28,78 százalék (56.619 szavazat)
 3. Jávor Benedek (LMP) - 9,22 százalék (18.140 szavazat)
 4. Dr. Staudt Gábor (JOBBIK) - 8,42 százalék (16.564 szavazat)

20.27 MSZP


Török Zsolt a Hírextrának arra a kérdésünkre hogy mi az MSZP legfőbb célja elmondta:

"Legfőbb célunk az emberek képviselete a parlamentben és az önkormányzatokban is. Azokat az embereket szeretnénk képviselni, akik minket támogattak, azok, akik bérből és fizetésből élő alkalmazottak, nyugdíjasok, fiatalok.Azok, akik esélyhátránnyal rendelkeznek.Az ő képviseletükre esküszünk. "

Majd hozzátette:


"Az a cél, hogy a fővárosban is jelentős számú szocialista képviselő vegyen részt a következő időszakban. Fontos, higy ki vezeti a fővárost. Ez a választók akaratán múlik. Célunk, hogy a fővárosi kötgyűlésben azokat az embereket képviseljük, akik ránk szavaztak, akiknek a képviseletére felesküdtünk."

Megváltoznak az országgyűlési választásokon létrejövő ellenzéki erőviszonyok?

"Az eddigi adatok alapján azt látjuk, hogy az MSZP a második legnagyobb párt az országban, és a második legnagyobb demokratikus párt a feldolgozottsági adatok mellett. A legtöbb választópolgárt, ellenzéki pártként akár önkormányzati szinten is képviselni tudjuk."

20:49 LMP



Sör nincsen, ezért pogácsába fojtjuk bánatunk.

20:42 Fidesz

Rogán Antal a HirExtra azon kérdésére, hogy miben rejlik az ő sikerének kulcsa, hiszen 7,61 százalékos feldolgozottságnál 76 százalékkal vezet az V. kerületben, a következőt mondta: "Én idáig csak egyetlen szavazókör eredményét ismerem, az ottani eredmények bíztatóak. Viszont 2006-ban pont ey olyan szavazókör eredménye jött be elsőként ahol Steiner Pál minimálisan, de nyert. Annak köszönhető a siker, hogy az elmúlt négy esztendőben mindent megtettem azért, hogy a belváros érdekeit szolgáljam, és ez így lesz a következő négy éveben is ha rajtam múlik. Ehhez egyszerre kell elkötelezettség, hűség és lendület."

20:36 Főpolgármester-RÉSZEREDMÉNYEK
1. Tarlós István (FIDESZ-KDNP) - 53,68 százalék (53.713 szavazat)
2. Horváth Csaba (MSZP) - 28,64 százalék (28.662 szavazat)
3. Jávor Benedek (LMP) - 8,94 százalék (8.951 szavazat)
4. Dr. Staudt Gábor (JOBBIK) - 8,74 százalék (8.743 szavazat)

20:33 Jobbik

Jelen pillanatban minden Jobbikos a televízió képernyője előtt csoportosul, hamarosan sajtótájékoztatóra számíthatunk.

20:30 LMP



Hatalmas üdvrivalgást váltott ki, hogy Jávor följött a harmadik helyre.

20:22: FIDESZ 

Szíjjártó Péteren a sor a televíziós interjúknál. Az újságírói kijelölt dohányzó helyiség alatt, egy üvegtetős helyiségben várakoznak a politikusok. A dohányzóból lehet szemlélni a képviselőket, akik jókedvűen borozgatnak és beszélgetnek.

20:16 Főpolgármester-RÉSZEREDMÉNY

1. Tarlós István (FIDESZ-KDNP) - 52,97 százalék (11.723 szavazat)
2. Horváth Csaba (MSZP) - 29,19 százalék (6.459 szavazat)
3. Dr. Staudt Gábor (JOBBIK) - 9,62 százalék (2.130 szavazat)
4. Jávor Benedek (LMP) - 8,22 százalék (1.818 szavazat)

20:11 LMP



Schiffer András a választási reformot kárhoztatja, szerinte ez is közrejátszott abban, hogy kevesen mentek el szavazni. Ugyanakkor szerinte a poltikai elitnek önkritikát kellene gyakorolnia, látván, az alacsony részvételt.

20.09 MSZP

Török Zsolttal az egyik tévé lebeszélt egy interjút, amihez mi is csatlakoztunk volna, azonban a szóvivő nem jelent meg. Nem tudjuk, hogy a folyamatos szavazatállások mustrálása miatt maradt e távol.

20.07 MSZP

Folyosón való beszélgetésekből elcsíptük, hogy valószínű itt lesz Kovács László. Feltétezehetően 21 órakor érkezik az MSZP széházba.

20:00 RÉSZEREDMÉNYEK

Budapest (0,39 százalék)
1. FIDESZ-KDNP - 16 mandátum
2. MSZP - 11 mandátum
3. JOBBIK - 4 mandátum
4. LMP - 2 mandátum

Baranya megye (22,79 százalék)
1. FIDESZ-KDNP - 12 mandátum
2. MSZP - 4 mandátum
3. JOBBIK - 2 mandátum
4. Baranyai Emberek - 1 mandátum

Bács-Kiskun megye (7,73 százalék)
1. FIDESZ-KDNP - 16 mandátum
2. MSZP - 4 mandátum
3. JOBBIK - 3 mandátum
4. LMP - 1 mandátum

Békés megye (12,15 százalék)
1. FIDESZ-KDNP - 12 mandátum
2. MSZP - 4 mandátum
3. JOBBIK - 2 mandátum

Borsod-Abaúj-Zemplén megye (10,57 százalék)
1. FIDESZ-KDNP - 19 mandátum
2. MSZP - 6 mandátum
3. JOBBIK - 5 mandátum

Csongrád megye (8,2 százalék)
1. FIDESZ-KDNP - 12 mandátum
2. MSZP - 5 mandátum
3. JOBBIK - 3 mandátum

Fejér megye (8,36 százalék)
1. FIDESZ-KDNP - 14 mandátum
2. MSZP - 5 mandátum
3. JOBBIK - 2 mandátum

Győr-Moson-Sopron megye (15,16 százalék)
1. FIDESZ-KDNP - 15 mandátum
2. MSZP - 4 mandátum
3. JOBBIK - 2 mandátum

Hajdú-Bihar megye (6,78 százalék)
1. FIDESZ-KDNP - 18 mandátum
2. JOBBIK - 4 mandátum
3. MSZP - 3 mandátum

Heves megye (15,81 százalék)
1. FIDESZ-KDNP - 7 mandátum
2. MSZP - 5 mandátum
3. JOBBIK - 3 mandátum

Jász-Nagykun-Szolnok megye (6,63 százalék)
1. FIDESZ-KDNP - 12 mandátum
2. MSZP - 4 mandátum
JOBBIK - 4 mandátum

Komárom-Esztergom megye (7,91 százalék)
1. FIDESZ-KDNP - 9 mandátum
2. MSZP - 4 mandátum
3. JOBBIK - 2 mandátum

Nógrád megye (7,27 százalék)
1. FIDESZ-KDNP - 10 mandátum
2. MSZP - 3 mandátum
3. JOBBIK - 2 mandátum

Pest megye (6,14 százalék)
1. FIDESZ-KDNP - 26 mandátum
2. MSZP - 10 mandátum
3. JOBBIK - 7 mandátum

Somogy megye (14,55 százalék)
1. FIDESZ-KDNP - 10 mandátum
2. SOMOGYÉRT - 3 mandátum
3. MSZP - 2 mandátum
4. JOBBIK - 1 mandátum

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye (5,03 százalék)
1. FIDESZ-KDNP - 16 mandátum
2. JOBBIK - 5 mandátum
3. MSZP - 4 mandátum
4. ÖSSZEFOGÁS SZSZB - 1 mandátum

Tolna megye (30,34 százalék)
1. FIDESZ-KDNP - 10 mandátum
2. MSZP - 3 mandátum
3. JOBBIK - 2 mandátum

Vas megye (25,5 százalék)
1. FIDESZ-KDNP - 11 mandátum
2. MSZP - 2 mandátum
3. JOBBIK - 1 mandátum
SZOLIDARITÁS - 1 mandátum

Veszprém megye (11,54 százalék)
1. FIDESZ-KDNP - 12 mandátum
2. MSZP - 4 mandátum
3. JOBBIK - 2 mandátum

Zala megye (21,41 százalék)
1. FIDESZ-KDNP - 10 mandátum
2. JOBBIK - 2 mandátum
MSZP - 2 mandátum
4. ZMPPE - 1 mandátum

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

balogGY
2010. október 3. 21:28
Ezt már én is írtam.
De lekerült.
Lehet hogy túl szerények...
Úgyhogy vigyázz, nehogy a tieddel is ez legyen.
gizimama
2010. október 3. 21:22
Nagyon pörgőbe nyomjátok!
Gratulálok.
A többieket simán veritek.
Csak így tovább!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását