2024. április 30. - Katalin, Kitti

Teréznek István kell!

A minap az Oktogontól az Andrássy út felé sétálva Verók István plakátjaira lettem figyelmes. A hirdetés szerint egyenesen egy beteljesült szerelem megnyilatkozásának lehettem tanúja.
2010. szeptember 30. csütörtök 18:21 - Fontos Erzsébet
"Millió, millió zsebbe száll"
„De itt vagyunk páran, dühösek,
Kezdődjék hát az ütközet.
Kezünkben beadvány, jogszabály,
Fogd vissza magadat, kiskirály!

Millió, millió, millió zsebbe száll,
A költségvetésből a lóláb kilógicsál,
Millió, millió, millió zsebbe száll,
S csodálkozol, ha a kerület ordibál?!”

www. hungary.indymedia.org
Ez a szerelem 2002-ben indult, amikor is Verók István lett Terézváros polgármestere. A szerelmes pár számtalan hullámvölgyön túltette magát az elmúlt időszakban. Minden kapcsolatban vannak nehézségek. Október 3-án Teréz dönt, hogy mi legyen a szerelmük sorsa.

Érzéki szerelem az övék!

Mégis, Pista nem értékelte kellőképp Teréz értékeit, így - ha hihetünk a pletykáknak - számos ingatlant áron alul adott el. Nem tudjuk mi az igazság! Annyi bizonyos, Teréz életében kilátásba helyeződött egy nő is, Hassay Zsófia, Verók Fideszes kihívója, aki a következő érvekkel pofozgatta a VI. kerület Don Juanját: „Ki kell deríteni, valójában mi történt a palotákkal, teljesítették-e a vevők a szerződéseket, az épületek milyen utat jártak be, kik lettek a végső tulajdonosok, s ők mennyiért jutottak hozzá”. Zsófia szerint Verók nagy ludas az ingatlanpanamák kirobbanása kapcsán. Így ezt mindenképpen felül kell vizsgálni. Egy nő rázza gatyába a simlis Verók Istvánt?

Aki szembe ment Verókkal!


Volt egy balhé! Verók a blog bejegyzések szerint a Magyar Nemzetből értesülvén beperelte Papp Réka Kingát, aki egy politikai performansz keretében a "Millió, millió zsebbe száll" kezdetű dalocskát énekelte egy harmincfős "tömeg" előtt, Verók politikáját kritizálva.

Természetesen Pista vérmes vehemenciáját nem tudta kielégíteni egy fiatal lány szárnybontogatásainak letörése, így a Magyar Nemzet újságíróját is majdnem rabláncra verte. Az esetek után a tettesek bekulloghattak a Markó utcában megtartott tárgyalásra. Az ügy kapcsán Teréz továbbra is korlátlan vendégszeretetéről adott tanúbizonyságot, és nem mérlegelte, hogy vendégei szíve választottját ócsárolják! Nyolcvan fő vett részt a Rékának szervezett szolidaritási tüntetésen, ahol elénekelték a per kiindulópontját jelentő "bűnös"dalt.

István nem kellőképp óvja szerelme épségét?

Pistának lehetséges, hogy önkormányzati utasításra meg kell kurtítania Teréz fizimiskáját, azaz a dús haját jelentő Nagymező utcai platánsort. Egyszer talán Teréznek fejet kell hajtania jelenlegi párjának kényszerű akarata előtt, pontosan úgy, mint mikor Verók muszájból csitította párját és csacsogásának véget vetve, érvénybe lépett a csendrendelet. Ez a történés minden forróvérű fiatal kulturális szórakozását derékbe törte. Persze Teréz nem bírja a zajongást és kímélni kell az idegeit - gondolták Pista munkaadói. Mégis, az ifjú suhancok eltökéltebben forrongtak és lázadoztak a szabályzatok ellen.

Teréz unatkozik!

Állandóan elfoglalt párja, Pista nem tud elég időt szánni hölgyének szórakozására. Annyi bizonyos, jelenleg a régi balettintézet kong az ürességtől. Sokan számos megközelítési móddal viseltetnek a történtek iránt, melynek kínos eredete  a régmúlt döntéshozóinak számlájára írható.  Az esettel kapcsolatban egyes civilek tüntetés alatt fejtették ki álláspontjukat, miszerint a VI. kerületi önkormányzat  1997-ben egy még nem is létező cégnek adta el a palotát.

Pista szócsöve, a terézvárosi sajtóiroda csupán annyit fűzött a tőlük "független", réges-régi esethez, hogy a szerződés nem is adásvételi, hanem opciós szerződés, és másrészről az akkor hatályos törvény szerint a cégbejegyzés időpontja sem problémás. Összeségében, talán az összejátszások pénzbeli megnyilvánulásáról volt szó, mint ahogy azt Réka a "Millió zsebbe száll" című dalában megírta?

Teréz meg van elégedve Istvánnal?

Jönnek az önkormányzati választások. Most aztán mérlegre kerülnek Verók tettei! Fény derül arra, hogy Pista kesztyűs kézzel bánt-e Terézzel, vagy a tenyerén hordozta pénzforrását. Ki tudja? Lehet, hogy Pista a kukában landol és egy másik nő, Zsófia tudja beteljesíteni Teréz vágyainak álmát? E szerelem, pedig egyáltalán nem áll távol az Andrássy út  évente egyszer melegben parádézó utcaköveitől.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását