2024. május 2. - Zsigmond

Nézőpontváltás szükséges a hackerek elleni védekezéshez

Az internetes hálózati megoldásokat szállító Cisco kutatása szerint a cégeknek változtatniuk kell a informatikai biztonságról alkotott szemléletükön, ha meg akarják védeni magukat a támadásoktól.
2010. szeptember 19. vasárnap 11:05 - HírExtra
A legújabb trendek, így a közösségi hálózatok növekvő népszerűsége, valamint az internetre csatlakozó mobil készülékek és a virtualizáció tömeges elterjedése az adatbiztonság területére is kihatnak. A vállalati szakembereknek ennek megfelelően egyre rövidebb idő áll rendelkezésükre a hatékony biztonsági eljárások bevezetésére. A jelentés öt javaslatot fogalmaz meg a vállalati adatbiztonság hatékonyságának javítására.

A cégek szabályozzák célzott módon, a felhasználókra lebontott részletességgel a virtualizált rendszereken elérhető alkalmazásokhoz és adatokhoz való hozzáférést. Szigorúan korlátozzák az üzleti adatokhoz való hozzáférést. Dolgozzanak ki hivatalos céges szabályzatot a mobilitásra, illetve szerezzenek be olyan eszközöket, amelyek lehetővé teszik az informatikai felhő segítségével végzett tevékenységek felügyeletét és nyomon követését. (A felhő-számítástechnika, a cloud computing lényege, hogy a felhasználók olyan alkalmazásokkal és fájlokkal dolgoznak, amelyek nem a saját számítógépükön vannak, hanem távoli kiszolgálók adatközpontjaiban.) Adjanak útmutatást alkalmazottaik számára a közösségi hálózatok munkahelyi használatával kapcsolatban.

A Cisco kutatása szerint a nemzetközi mintában szereplő személyek 4-7 százaléka naponta átlagosan 36-68 percet játszik népszerű interaktív játékkal. Bár a munkaidő kiesése önmagában nem jelent veszélyforrást, az internetes bűnözők bizonyos értesülések szerint már elkezdtek olyan módszereket fejleszteni, amelyek lehetővé teszik a rosszindulatú programok terjesztését ilyen játékokon keresztül is.

A kutatás során a végfelhasználók ötven százaléka ismerte be, hogy legalább hetente egyszer megsérti a közösségi média-eszközök használatának tilalmára vonatkozó vállalati előírásokat, 27 százalékuk pedig még a vállalati eszközök biztonsági beállításait is módosította annak érdekében, hogy hozzáférhessen a tiltott alkalmazásokhoz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását