2019. október 17. - Hedvig

A házigazdák az Európa-bajnokok

A 29. férfi vízilabda Európa-bajnokság zágrábi döntőjét a házigazdák válogatottja nyerte: a horvátok a szombat késő esti fináléban 7-3-ra győzték le az olaszokat.
2010. szeptember 12. vasárnap 07:18 - HírExtra
Eredmény, az 1. helyért: Horvátország-Olaszország 7-3 (2-1, 1-1, 2-0, 2-1)

Horvátország nemzeti együttese korábban kétszer is játszhatott már Eb-aranyért, de mindkétszer alulmaradt: 1999-ben, Firenzében éppenséggel a magyarokkal szemben, 2003-ban, Kranjban pedig Szerbia csapatától kapott ki. Harmadjára nem engedte ki kezéből a lehetőséget: Ratko Ruzdic tanítványai magabiztosan páholták el az elődöntőben a magyar csapatot verő taljánokat.

Az aranyéremért kiírt szombati ütközetet - legalább 5 ezer fanatikus honi szurkoló félelmetes hangulatot teremtő drukkolása közepette - a maguk ágán a világbajnok szerbeket legyűrő horvátok kezdték jobban, 2-0-ra elhúztak, de az olaszok még az első negyed vége előtt szépíteni tudtak. A találkozó szorosságát sikerült megtartani az itáliai alakulatnak, 1-1-es második nyolc perc után még mindig csak egy gól volt a hátrányuk.

A nagyszünet után azonnal betaláltak a házigazdák, s hogy keretes legyen a harmadik negyed, a végén szintén bevették az olasz kaput, így gyakorlatilag eldöntötték az aranyérem sorsát. A záró negyedben ötgólos horvát vezetésnél még sikerült szépíteniük az olaszoknak, de a győzelemtől, sőt még a döntetlentől is messze voltak, így maradt a négygólos különbség és a házigazdák első Európa-bajnoki sikere.

A végeredmény a férfiaknál:
Európa-bajnok:
Horvátország
2. Olaszország
3. Szerbia
4. MAGYARORSZÁG
5. Montenegró
6. Németország
7. Románia
8. Spanyolország
9. Görögország
10. Törökország
11. Oroszország
12. Macedónia
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását