2019. október 20. - Vendel

Elődöntőben a Kemény-csapat

Utolsó csoportmérkőzésén 3 góllal nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott a macedónok ellen a horvátországi Európa-bajnokságon vasárnap, így csoportelsőként egyből az elődöntőbe jutott.
2010. szeptember 5. vasárnap 18:21 - HírExtra
Eredmény, B csoport, 5. forduló:

Magyarország-Macedónia 7-4 (2-0, 2-4, 0-0, 3-0)

A magyar góldobók: Varga Dénes 3, Varga Dániel 2, Hárai, Szivós 1-1

A volt jugoszláv tagköztársaság válogatottja 2008-ban volt először Eb-résztvevő, akkor nyolcadik lett, s bár a zágrábi kontinensviadal első körében legyőzte az oroszokat, továbbá csak egy góllal kapott ki a németektől, nem jelenthetett gondot Kemény Dénes olimpiai bajnoki címvédő együttese számára. Nem is jelentett...

A magyarénál 3 évvel idősebb átlagéletkorú, 28,8 esztendejével az Eb-mezőny legöregebb csapatának hálójában először a 4. percben pihent meg a labda, Varga Dániel betörése nyomán. Aztán Hárai Balázs centerből volt eredményes (2-0), és már az első nyolc percben is több góllal vezethetett volna a csapat, ha például Hosnyánszky Norbert értékesíti a büntetőjét, de nem így tett.

A második negyedben a macedónok szépítettek (2-1), majd Varga Dénes előnyben végrehajtott "ujjgyakorlata" után némi meglepetésre egyenlítettek is (3-3). Az idősebbik Varga fivér, Dániel jóvoltából visszakerült az előny (4-3), igaz, nem sokáig (4-4).

A nagyszünetet követően öt (!) magyar kapufát lehetett feljegyezni, s nem akart megtörni a jég: a nézők mintegy 80 százalékát kitevő, mintegy 200 fős magyar szurkolótábor a harmadik negyedben egyetlen gólt sem láthatott...

A záró játékrészt viszont magyar találat nyitotta: Szivós Márton húzta a hálóba a labdát (5-4). Mindent bele! - kántálta a lelátó népe, s Varga Dániel a kívánságot meghallgatva hatalmas lövést zúdított a jobb sarokba, az öcs, Dénes pedig végre megnyugtatóvá tette a különbséget (7-4).
Magyarország nemzeti válogatottja tulajdonképpen kikínlódta a győzelmet, de sikerével megnyerte a B csoport küzdelmeit, s jutalmul egyből - további meccs nélkül - a legjobb négy közé került. Legközelebb - már a fináléba lépésért - csütörtök este száll medencébe a Kemény-csapat a Mladost Uszodában, várhatóan a montenegrói, a horvát vagy az olasz együttes ellen.
Kemény Dénes szövetségi kapitány:

"Gratulálok a csapatnak a csoportelsőséghez!"

A legeredményesebb magyar, a háromgólos Varga Dénes:

"A komoly okok egyike, amiért nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, a kiváló napot kifogó macedón kapus volt. Abba viszont belekapaszkodhatunk, hogy a végén, amikor nagyon kellett, három gólra is képesek voltunk, s egyet sem kaptunk, ez fontos volt."

A kétszer eredményes Varga Dániel:

"A vége jól összejött, az eleje viszont nem, mert azt beszéltük meg a meccs előtt, hogy jó lenne gyorsan elhúzni. Ehhez képest kiegyenlítettek, mi meg a második és főleg a harmadik negyedben impotensen játszottunk. Majdnem rémálom lett, ha nem nyerünk, megkapjuk az Eb balekjai címet..."

Korábbi vasárnapi eredmények:

B csoport:
Szerbia-Németország 17-3 (4-2, 5-0, 2-0, 6-1)
Oroszország-Görögország 7-6 (3-2, 0-0, 2-3, 2-1)
A csoport:
Spanyolország-Törökország 12-6 (5-2, 1-3,4-0, 2-1)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását