2024. május 10. - Ármin, Pálma

MSZP: Orbán állítsa meg a forint mélyrepülését

Az MSZP "elvárja Orbán Viktortól", hogy állítsa meg a forint árfolyamának zuhanását.
2010. augusztus 31. kedd 13:00 - HírExtra
"Kétszázhúsz felett átértékeled magadban a világot"– idézik a Neoton Família dalszövegét keddi közleményükben a szocialisták azzal kapcsolatban, hogy szerintük "a Fidesz-KDNP kormány által cserbenhagyott devizahiteleseknek is át kell értékelni magukban a világot".

Az MSZP-s kommüniké kitér arra, hogy a svájci frankot kedd reggel történelmi csúcson, 222 forint felett is jegyezték. Mint írják, nemzetközi trendeket tükröz "az alpesi fizetőeszköz elszállása", a térségi devizák közül azonban a magyar a leggyengébben teljesítő.

"Miközben az előző kormány a forint stabilizálásán dolgozott, a jelenlegi kormány nem tesz sokat, hogy helyreállítsa a bizalmat a magyar forintban. Az embernek olyan érzése van, mintha a Fidesz-KDNP kormány abban lenne érdekelt, hogy másfélmillió devizahiteles tönkremenjen" - értékeli az ellenzéki párt.

Hozzáteszik: a devizahiteleseken túl bajban van az egész ország és gazdasága is, a forint árfolyama ugyanis hat a benzin, a gáz, a villamos energia és az élelmiszerek árára is.

Az MSZP felszólítja az Orbán-kormányt, hogy haladéktalanul orvosolja a devizahitelesekre nehezedő terheket, és közölje a 2011-es év költségvetésének sarokszámait, ami szerintük minden bizonnyal jótékony hatással lenne a forint árfolyamára.

A 2011-es év költségvetés sarokszámainak elhallgatása csak a devizahitelesek nyomorát növeli, a bizalmat pedig teljesen eltörli Magyarországgal szemben - áll a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását