2024. május 12. - Pongrác

Kölcsönt kapott a Vidámpark

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén úgy döntött, 2011. szeptember 30-ig elhalasztja a Budapesti Vidám Park Zrt. szervezeti átalakítására vonatkozó döntést, a felszámolási eljárás elkerüléséért 100 millió forint tulajdonosi kölcsönt és 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a társaságnak.
2010. augusztus 26. csütörtök 13:56 - HírExtra
A közgyűlés januárban rendelt el revizori vizsgálatot a Vidámparknál, amely feltárta: a társaságnál a tőkehelyzet stabilizálására van szükség. A társaság likviditási nehézségei miatt már júniusban felmerült a tulajdonosi beavatkozás szükségessége, de akkor - bízva a nyitvatartási szezon kiegyensúlyozó hatásában - nem döntöttek a csődvédelemről.

A közgyűlés végül úgy határozott: elhalasztják a Vidámparkkal kapcsolatos stratégiai döntéseket 2011. szeptember 30-ig.

A közgyűlés 35 igen szavazattal úgy döntött, a főváros, mint tulajdonos a Vidámpark banki folyószámla hitelkeretének várható csökkentésére tekintettel 100 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a Vidámparknak, amennyiben a létesítmény 2010. szeptember 15-ig a finanszírozó bankkal 200 millió forint rulírozó hitelkeretre megállapodást köt.

Emellett döntöttek arról is, hogy a Vidámpark eszközállományának üzleti potenciáljára tekintettel a felkészülésre a 2011. évi szezonkezdésre és a likviditás átmeneti biztosítására, a felszámolási eljárás elkerüléséért 100 millió forint tulajdonosi kölcsönt ad a főváros a Vidámparknak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását