2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fővárosi Közgyűlés: vége!

Csütörtökön este véget ért a Fővárosi Közgyűlés - ebben az önkormányzati ciklusban utolsó - ülése; a képviselők 110 előterjesztésről döntöttek.
2010. augusztus 26. csütörtök 19:40 - HírExtra
A közgyűlés két és fél órás csúszással kezdődött, mert a frakcióvezetők egyeztettek annak a 81 előterjesztésnek az "előrevételéről", amelyben konszenzus volt. Végül egy félórás napirendi vita után kezdtek hozzá a képviselők a 110 előterjesztés megtárgyalásához.

A délelőtt folyamán döntöttek a távhő díjának befagyasztásáról, valamint a díszpolgári címekről és a Pro urbe Budapest díjakról, valamint a Vidám Park támogatásáról.

Ebédszünet előtt, 13 órakor Demszky Gábor főpolgármester elköszönt a testülettől, és megköszönte a képviselők munkáját, a frakcióvezetők pedig megköszönték a városvezető politikus munkáját, és a búcsúzás alkalmával kritikát sem fogalmaztak meg két évtizedes tevékenységével kapcsolatban.
A testület ülése - amely a 2006-2010-es ciklusban a 60. volt - délután fél 4-kor folytatódott, és 6 órára minden napirendi pontot megtárgyaltak a képviselők. Az egyik utolsó előterjesztés a főváros 2010. évi költségvetésének I. félévi alakulásáról szóló beszámoló volt, ezzel kapcsolatban Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes arra hívta fel a figyelmet, hogy több pénzt hagynak a következő városvezetésre, "mint amennyit az időarányosság diktálna".

Az utolsó szavazás után Demszky Gábor azt mondta, nem kívánja megismételni a délután elmondott búcsúzását, és mindenkinek eredményes kampányolást kívánt. "Nehéz innen felállni úgy, hogy ne mondjam azt, hogy szép volt és nagyon sokat tanultam tőletek, önöktől, jó volt együtt (...), viszontlátásra" - mondta láthatóan elérzékenyülten a távozó városvezető.

A 67 tagú Fővárosi Közgyűlés ezzel végleg befejezte munkáját. A következő, október 3-án megválasztandó testület az új főpolgármesterrel együtt már csak 34 fős lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását