2024. május 3. - Tímea, Irma

Negyedik lett a magyar csapat

Negyedik helyezett lett az Olaszországban megrendezett mentőkutyás világbajnokságon a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata - mondta Balázs László szolgálatvezető vasárnap.
2010. augusztus 22. vasárnap 10:43 - HírExtra
A Nemzetközi Kutyás Szövetség (FCI) mentőkutyás csapatvilágbajnokságát csütörtöktől szombatig tartották az olaszországi Bergamoban, a versenyen 8 ország 90 versenyzője mérte össze a tudását; Magyarországot csak a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata képviselte a versenyen - mondta.

A csapatoknak olyan akadályokat kellett leküzdeniük a verseny során, amelyekkel a való életben is találkozhatnak: eltűnt személyeket kellett keresniük erdős területeken illetve füstölgő épületek romjai között.

A versenyben a négyfős magyar csapat a negyedik helyet szerezte meg, csak a francia tűzoltóság és az olasz hegyimentők két csapata előzte meg.

A magyar csapat három olyan kutyával indult, amely tavaly az egyéni világbajnokságon már világbajnoki címet szerzett: a 6 éves francia pásztorkutya, Calais (gazdája Lengyel Tatjána), a 4 éves border collie, Roger (gazdája Szalánczi Gábor) és a 7 éves belga juhász, Aqua (gazdája Balázs László). A csapatot Földvári Péter vezette.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását