2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Közéleti személyeket jelöltek képviselőnek

Hiteles szakembereket, közéleti személyiségeket állít jelöltként az októberi önkormányzati választásra a Kanizsáért Közéleti Egyesület Nagykanizsán - közölte Marton István, az egyesület elnöke szerdai sajtótájékoztatóján.
2010. augusztus 18. szerda 16:32 - HírExtra
Az egyesület mind a tizenkét körzetben állít jelöltet, akik között van közgazdász, mérnök, orvos, pedagógus, technikus és művész is, míg négyen korábban is részt vettek az önkormányzati munkában.

Az egyesület polgármesterjelöltje Marton István, akit 2006-ban a Fidesz támogatásával választottak meg polgármesternek, azóta azonban megromlott a viszonya a frakcióval.

Marton István az MTI-nek elmondta; az önkormányzati munkában az előző ciklusban megkezdett irányvonalat szeretné folytatni, csak nyugodtabb körülmények között, a képviselők többségi támogatásával. Hozzátette, hogy a négy éve kitűzött célok 80 százaléka megvalósult a dél-zalai városban, a kivitelezési szerződéseket is megkötötték. Példaként említette a belvárosi rekonstrukciót, a belső körgyűrű kialakítását, amelyre 900 millió forint uniós forrást nyert el a város.

Marton István beszélt arról is, hogy a Kanizsáért Közéleti Egyesület nem pártként alakult meg, hanem az önkormányzati feladatok megoldásához kerestek értő szakembereket az élet minden területéről. A jelöltek között vannak tapasztalt, közéletben jártas emberek és fiatal szakemberek - jegyezte meg, hozzátéve, hogy ez az egyensúly alternatíváját kínálja a Nagykanizsán jelenleg is többségben lévő politikai érdekszövetségnek.

Céljuk, hogy megőrizzék a múltból, amit érdemes, és száműznék mindazt, aminek nincs helye a testületben: a tehetségtelenséget, az erkölcsi relativizmust, a visszahúzást, a gátlástalan frakciófegyelmet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását