2024. május 8. - Mihály

Narancssárga riasztás van érvényben az ország nagy részén

Narancssárga riasztást adott ki először a közép- és a dél-dunántúli régióra, majd a közép-magyarországi és a dél-alföldi régióra hétfő délután az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A Dunától keletre a piros riasztást is kiadhatják - közölte az OMSZ meteorológusa.
2010. augusztus 16. hétfő 16:35 - HírExtra
Polyánszky Zoltán elmondta, hogy a Dunántúl keleti felében egy vonalban elkezdtek erősödni a zivatarok, és gyorsan mozgó zivatarlánccá alakulnak. Az előzetes számítások szerint a középső országrészt négy-hat óra körül, a Tiszántúl északkeleti részét pedig hat-nyolc óra körül éri el a zivatarlánc, és várhatóan késő este hagyja el az országot - tette hozzá.

Ahol narancssárga riasztás van érvényben, a heves zivatarokat intenzív széllökések, valamint nagyobb méretű jég is kísérheti.

Azokon a területeken, ahol később piros riasztást adhatnak ki, akár 90 km/órát meghaladó széllökések, valamint két centiméternél is nagyobb méretű jég is kísérheti a zivatarokat.

Még bizonytalan azonban, hogy hová kerül ki a legmagasabb fokú, piros riasztás, mivel ez annak függvénye, hogy régiónként mekkora területen várhatók heves zivatarok - mondta Polyánszky Zoltán.
Az ország északkeleti felében jelentős csapadékra is számítani lehet, mennyisége az 50 millimétert is meghaladhatja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását