2024. május 7. - Gizella

Sziget: Nyereséges az idei fesztivál?

Várhatóan nyereséges lesz az idei Sziget fesztivál, bár az utolsó nap látogatószámáról még nem állnak rendelkezésre pontos adatok - közölte Gerendai Károly, a rendezvény főszervezője vasárnap délután az MTI-vel.
2010. augusztus 15. vasárnap 18:55 - HírExtra
A főszervező elmondta, hogy az utolsó napi időjárás még beleszólhat a tervekbe, de bízik abban, hogy az emberek megfelelő számban érkeznek például a nagyszínpadon fellépő Muse koncertjére.
Az általános tapasztalatokról szólva megjegyezte: "meg kellett küzdeni az időjárással" például már a fesztivál indulása előtt komoly rehabilitációs munkálatokat kellett végezni, és közben is volt dolga a technikai szolgálatnak. Ez nagyjából tízmilliós pluszköltséget jelentett idén - fűzte hozzá.

A látogatókkal kapcsolatban hangsúlyozta: a fesztivál nemzetközi jellegét jól tükrözi, hogy a hetijegyesek 75 százaléka külföldi, a napijegyesek 80 százaléka pedig magyar, így a fesztivál végére nagyjából elmondható, hogy fele-fele arányban érkeztek a magyar és a külföldi látogatók a fesztiválra.

Az idei újítások közül kiemelte a kártyás fizetési lehetőséget, amely szerinte technikailag jól vizsgázott, és van jövője a fesztiválon.

Az idei közbiztonsági helyzetet értékelve rámutatott: a Szigeten mindig kevés volt a súlyos bűncselekmény, ráadásul a rendőrség és a biztonsági szolgálat jól teljesített a felderítésekkel. Több sátorfosztogatót és zsebtolvajt is sikerült elfogniuk - fűzte hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását