2024. május 2. - Zsigmond

MSZP: Miért lett fekete listás a sukorói beruházás?

Az MSZP is tudni akarja, miről állapodott meg Orbán Viktor Ronald Lauderrel, a sukorói kaszinóberuházás egyik megálmodójával, illetve hogy miért tette fekete listára a beruházást.
2010. augusztus 11. szerda 18:22 - HírExtra
Szabó Zoltán szocialista politikus szerdai, az MTI-hez eljuttatott közleményében nyolc kérdést tett fel a kormányfőnek. A többi között azt, miért tartotta szükségesnek Orbán Viktor a tárgyalást két hónappal azután, hogy a sukorói beruházással kapcsolatban feljelentést tettek, illetve hogy miről egyeztetett korábban a Magyarországra tervezett másik három kaszinó beruházójával.

A korábbi országgyűlési képviselő rákérdezett: "lehetséges, hogy Lauder úrtól Sukoró kapcsán nem azt hallotta Orbán Viktor, amit szeretett volna?", illetve hogy a Fidesz elnöke ezért tette-e feketelistára a sukorói beruházást, ellentétben a másik három kaszinóprojekttel.

Szerdán az LMP nyílt levélben arra kérte a miniszterelnököt, hogy haladéktalanul tárja a nyilvánosság elé a Ronald Lauderrel 2010 januárjában folytatott megbeszélése tartalmát. Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtóstábjának vezetője ezután az MTI-nek elmondta: válaszoltak az ellenzéki párt levelére, és ha az LMP szeretné, nyilvánosságra hozhatja a választ.

A Népszava kedden, a forrás megjelölése nélkül azt írta: még Fidesz-elnökként, de már a kormányzásra készülve Orbán Viktor is egyeztetett szűk körben a sukorói kaszinóberuházás egyik megálmodójával, Ronald Lauder üzletemberrel. Havasi Bertalan aznap a Hírszerzőnek megerősítette az információt.

A napilap értesülései szerint a megbeszélést Lauder kezdeményezte, mert meg akarta tudni, hogy a Fidesz miért ellenzi hevesen a projektet. Ronald Lauder az azóta külügyminiszterré kinevezett Martonyi Jánost kérte fel, hogy szervezze meg a találkozót.

Nagy Anna kormányszóvivő szerdán elmondta: Orbán Viktor januárban pártelnökként volt jelen a sukorói kaszinóberuházás kapcsán folytatott megbeszélésen. Hozzátette: a miniszterelnök sok befektetővel folytatott és folytat tárgyalásokat, ezek legfontosabb üzenete, hogy Magyarországon be kell tartani a törvényeket, törvényes keretek között kell lefolytatni a beruházásokat.

Arra a kérdésre, hogy ez a mondat elhangzott-e januárban is, a kormányszóvivő úgy válaszolt: biztos benne, hogy ott is elhangzott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását