2024. május 2. - Zsigmond

Orbán Viktor pártelnökként vett részt a kaszinóberuházási megbeszélésen

A kormányszóvivő szerint Orbán Viktor miniszterelnök januárban pártelnökként volt jelen a sukorói kaszinóberuházás kapcsán folytatott megbeszélésen.
2010. augusztus 11. szerda 17:06 - HírExtra
Nagy Anna egy kérdésre válaszolva szerdai sajtótájékoztatón leszögezte: a miniszterelnök sok befektetővel folytatott és folytat tárgyalásokat, amelyek legfontosabb üzenete, hogy Magyarországon be kell tartani a törvényeket, törvényes keretek között kell lefolytatni a beruházásokat. Erre hívta és hívja fel a befektetők figyelmét Orbán Viktor - húzta alá.

Arra a kérdésre, hogy ez a mondat elhangzott-e januárban is, a kormányszóvivő úgy válaszolt: biztos abban, hogy ott is elhangzott.

A keddi Népszava forrás megjelölése nélkül azt írta: még Fidesz-elnökként, de már a kormányzásra készülve Orbán Viktor is egyeztetett szűk körben a sukorói kaszinóberuházás egyik megálmodójával, Ronald Lauder üzletemberrel.

A Hírszerzőnek kedden Havasi Bertalan megerősítette az információt, amely szerint találkozott Orbán Viktor és Ronald Lauder.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője szerdai, a miniszterelnökhöz írt és az MTI-hez is eljuttatott nyílt levelében jelezte, "megdöbbenve" olvasták, hogy Orbán Viktor is a befektetőt.

"Az LMP levelére, ahogy illik, levélben válaszoltunk, és ha a párt szeretné, akkor természetesen nyilvánosságra hozhatja a választ" - mondta az MTI-nek Havasi Bertalan, miniszterelnök sajtóstábjának vezetője szerdán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását