2024. május 6. - Ivett, Frida

MSZP: Nincs veszélyben az egészségügy

Miskolc MSZP-s alpolgármestere szerint nem igaz a Fidesz miskolci frakcióvezetőjének az a kijelentése, miszerint veszélyezteti a helyi Semmelweis Kórház és a Diósgyőri Kórház működését az, hogy felszámolási eljárást kezdeményezett az ezeket üzemeltető gazdasági társaság ellen a város egyik MSZP-s képviselőjéhez köthető cég.
2010. augusztus 9. hétfő 19:27 - HírExtra
Szinay Attila (Fidesz) hétfőn sajtótájékoztatón közölte: a két miskolci kórházat működtető Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ (Misek) Kft. ellen az X-Centrum Kft. nyújtott be felszámolási kérelmet, amelyben korábban a helyi önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt.-nek minősített többségű szavazata volt, és amely az időközben az MSZP miskolci választmánya elnökévé választott Bernáth Attilához és a tulajdonában álló céghez került.

A Fidesz önkormányzati frakcióvezetője szerint a Misek Kft. ellen benyújtott felszámolási kérelem veszélyezteti a több mint 200 ezer ember egészségügyi ellátásáért felelős kórházak működését és ellehetetlenítheti azt.

Mindezt szakszerűtlennek és jogi képtelenségnek tartja Mokrai Mihály, Miskolc egészségügyért is felelős alpolgármestere az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatában.

A városvezető közölte: nem veszélyezteti a miskolci kórházak működését az, hogy felszámolási eljárást kezdeményeztek az ezeket üzemeltető gazdasági társaság ellen. A Fidesz a kórház privatizációját készíti elő Kriza Ákos fideszes polgármester-jelöltnek, a cél pedig a kórház minél alacsonyabb áron való megszerzése - tette hozzá.

Mokrai Mihály közleményében leszögezte: az intézmények zavartalanul üzemelnek, a betegek ellátása pedig folyamatos.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását