2024. május 12. - Pongrác

Razziázik a Margitszigeten a közterület-felügyelet

Fokozott ellenőrzést tart a Margitszigeten a Fővárosi Közterület-felügyelet az Úszó Európa bajnokság alatt, kiemelten ellenőrzik a közterület használat szabályainak betartását, a behajtási hozzájárulások meglétét, valamint fokozott figyelmet fordítanak az engedély nélküli árusítás megelőzésére - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.
2010. augusztus 2. hétfő 11:43 - HírExtra
Emlékeztettek rá: az Úszó Eb-t a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában rendezik augusztus 4. és 15. között, a Fővárosi Közterület-felügyelet a rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében, augusztus 4-étől fokozott közterületi jelenléttel látja el feladatát a Margitszigeten.

A Margitsziget kiemelten védett zöldterület, ezért járművel, kerékpárral csak a zöldfelületek erre a célra kijelölt útjain lehet közlekedni, tilos behajtani vagy beállni gyepfelületre, parkosított területre gépkocsival vagy más járművel, nem szabad a zöldterületen, kútnál járművet vagy szennyezett tárgyat mosni, sőt tilos a szökőkutakban, tavakban fürdeni vagy azok vizébe lépni.

Fokozott figyelmet fordítanak az engedély nélküli árusítások megelőzésére, a Margitszigeten csak az a kereskedő árusíthat, akinek van a közterület kereskedelmi célú igénybevételéhez kiadott hozzájárulása, az adott termékekre előírt hatósági engedélyekkel rendelkezik és az árusítás helyén nevét és székhelyét feltünteti.

A Fővárosi Közterület-felügyelet felhívta a figyelmet arra: a parkokban és más zöldterületen labdázni csak az arra kijelölt helyen és mások testi épségére figyelemmel lehet. Kutyát csak pórázon szabad vezetni (kivéve a kijelölt kutyasétáltató, illetve kutyafuttató helyeket), a kutyaürülék összegyűjtése pedig a gazda kötelessége. A játszóterekre sem lehet állatot bevinni és ott dohányozni is tilos.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását