2024. május 10. - Ármin, Pálma

MSZP: oktatásból is elégtelen a Fidesznek

Az MSZP szerint a kormányra került "Fidesz már közel sem olyan bőkezű, mint amilyennek ellenzékben mutatta magát", hiszen a választók a "radikális adócsökkentés elmaradása" után most az "oktatás megmentésének elhalasztásával kénytelenek szembenézni".
2010. július 26. hétfő 17:13 - HírExtra
A szocialisták hétfői közleményükben Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár vasárnapi, az MTI-nek adott interjújára reagálva hangsúlyozzák: a kormány képviselője beismerte, "fogalma sincs arról, honnan lehetne előteremteni a Fidesz-KDNP által beígért pedagógusbér-növelés fedezetét", sőt a pedagógusok 2011-ben is csak legfeljebb "gesztusértékű" többletforrásra számíthatnak.

Hozzáteszik: az MSZP számára "világossá vált, hogy a Fidesz becsapta a választóit hiszen, ha többletforrásról van szó, semmi sem úgy van, ahogy Orbán Viktor és társai ígérték".

A párt szerint a kormány csak "korábbi ígéretei betartásával, vagy ellenkező esetben őszinte beismeréssel" tud javítani hibáin.

Hoffmann Rózsa a távirati irodának nyilatkozva kiemelte, hogy reményei szerint jövő ősszel léphet életbe az új közoktatási törvény és az ahhoz kapcsolódó új nemzeti alaptanterv. Az oktatási államtitkár új finanszírozási alapelvet javasol, s bízik abban, hogy a jövő évi büdzsé lehetőséget nyújt a pedagógusok bérének "gesztusértékű" emelésére is.

Megjegyezte: új alapokra kívánják helyezni a közoktatást. Míg korábban egyfajta közgazdasági, piaci szemléletű irányítás működött, az új kormány emberközpontú szemléletet kíván megvalósítani.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását