2024. május 5. - Györgyi

Túlzott őszinteség

Kan Naoto japán miniszterelnöknek nincs ízlése az öltözködés terén, nem tud hozzászokni ahhoz, hogy rendesen egyen, és borzalmasan felsült az első politikai beszédjével - ez pedig nem az ellenzék véleménye, hanem a saját feleségéé, aki nem is rejti azt véka alá új könyvében.
2010. július 23. péntek 16:47 - HírExtra
A Miniszterelnök lettél, de mi fog változni Japában? című könyvében a hatvannégy éves Kan Nobuko listát készített férje hiányosságairól, amelyek közt az is szerepel, hogy nem hajlandó segíteni a házimunkában, vagy hogy hirtelen haragú. Nobuko odáig ment a hatvanhárom éves miniszterelnök ostorozásában, hogy az egyszerűen csak "az otthoni ellenzéknek" becézi őt. Nobuko és Naoto sok kérdésben nem ért egyet, legyen szó házimunkáról, halálbüntetésről vagy adóreformról.

Az immár negyven éve együtt élő pár női tagja azonban néhány dicséretet is kiosztott, amikor gondoskodó apaként jellemezte a júniusban hivatalba lépett kormányfőt. Sőt, azt is hozzátette, hogy egészen lelkesítő tud lenni, ha spontán módon beszél. Persze a helyzet egészen más akkor, ha olvassa a szövegeit.

A japánok első asszonya azt is leírta, hogy mennyire furcsán érezte magát, mikor kiderült, hogy férje lesz az ország új vezetője. Nobuko számára ugyanis Nakaszone Jaszuhiro, a nyolcvanas évek politikusa testesíti meg a miniszterelnök figuráját: korából fakadóan tapasztalt és magas.

Az éles nyelvű asszony elárulta, hogy Kannak "abszolút nincs ízlése a ruházkodás terén", és nem tud hízelegni sem, mivel "édesanyja és én rossz nevelésben részesítettük".

Amikor újságírók azt kérdezték a kormányfőtől, hogy elolvasta-e a nevezetes könyvet, azt mondta, hogy túlságosan félt ahhoz, hogy belelapozzon. A mű egyébként a középkorú japán párok civódó, de játékos stílusában íródott. Az itt élők körében az a szokás, hogy elítélően nyilatkoznak saját családtagjaikról, míg a szomszédokat dicsérik. Azonban az eddig még nem fordult elő, hogy egy japán first lady ennyire nyersen és őszintén osztotta volna meg véleményét a nyilvánossággal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását