2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kormánybiztos készíti elő a magyar EU elnökséget

Kormánybiztost nevezett ki a kabinet Robák Ferenc személyében a 2011. első félévi magyar EU-elnökség operatív feladatai előkészítésének és lebonyolításának összehangolására - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Kormányzati Kommunikációs Államtitkársága szerdán az MTI-vel.
2010. július 21. szerda 21:31 - HírExtra
A tájékoztatás szerint a kormánybiztos gondoskodik az EU-elnökség szervezési, logisztikai, operatív feladatainak ellátásáról, valamint az EU-elnökséggel összefüggő szakmai kommunikációs feladatok kormányzati koordinációjáról, és ellenőrzi annak végrehajtását.

Feladata továbbá, hogy elősegítse az EU-elnökségi tevékenység kiterjesztését a civil szférára, felügyelje az ezzel kapcsolatos költségvetési, gazdálkodási feladatok végrehajtását, és gondoskodjon a meghatározott feladatokkal kapcsolatos tárcaközi koordinációról is.

A kormánybiztos előterjesztéseket készít a kormány, illetve a kormányzati döntés-előkészítő testületek részére, és szükség esetén kezdeményezheti a kormány intézkedését, észrevételeket tehet a kormány-előterjesztésekre, a jelentésekre, valamint a miniszteri rendeletek tervezeteire - közölte az államtitkárság.

A kormánybiztost a tevékenységének ellátásában a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban működő titkárság segíti, amelynek állománya a Külügyminisztérium és a Belügyminisztérium erre kijelölt köztisztviselőiből áll. A kormánybiztos kinevezése a feladat fennállásig, 2011. szeptember 30-ig tart.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását