2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Fidesz: szó sincs a sajtószabadság korlátozásáról

Nem a sajtószabadság korlátozásáról, hanem annak értelmezéséről van szó a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló törvényjavaslatban - jelentette ki L. Simon László, a Fidesz vezérszónoka szerdán a parlamentben.
2010. július 21. szerda 12:00 - HírExtra
Úgy vélekedett: az elmúlt évek "korlátozott demokráciájában" szembesülhettek azzal, hogy ha nincs szabad sajtó, akkor az "alkotmányos jogainkat korlátozó, korrupciós ügyektől hemzsegő Gyurcsány-éra akár évtizedekre is meghatározhatta volna hazánk sorsának alakulását".
Véleménye szerint a szabad sajtó sokat tehet a zsarnoki rendszerek kialakulásának megakadályozása vagy lebontása érdekében.

Bibó István szavaival élve a fideszes képviselő kiemelte: nem lehet ott parlamentáris szabadság, ahol a szólásszabadság nem biztosított.

L. Simon László hangsúlyozta azt is: a sajtó működését jogi keretek közé kell helyezni, szabályozni kell.

Véleménye szerint azok, akik a törvényjavaslatot azzal az érveléssel utasítják el, hogy az korlátozza a sajtó eddigi szabadságát, azok éppen a szabadság fogalmának az abszolutizálására törekednek.
A szabad sajtót is szabályozni kell, tiszteletben tartva szellemi és nem intézményi autonómiáját - jelentette ki a kormánypárti képviselő. Hozzátette: fontos ez manapság, amikor a sajtó szerkezete és az olvasási, az információszerzési szokások napról napra alakulnak át, és nem kerülhető el az internet világának szabályozása sem.

Kiemelte azt is: a nyomtatott és az elektronikus sajtó olyan korszerű szabályozásért kiált, mely a sajtó szabadságát tiszteletben tarja.

L. Simon László közölte: a törvényjavaslathoz ő maga is már tíz módosító indítványt nyújtott be, és augusztus 31-ig további módosítókat nyújthatnak be az ellenzéki képviselők is, hogy egy korszerű jogszabály születhessen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását