2024. május 5. - Györgyi

Gyurcsány: Ideje kijózanodni!

Lehet még egy darabig imitálni a kormányzást erőszakos személycserékkel, emléktörvényekkel és a nemzet hülyítését szolgáló országgyűlési nyilatkozatokkal. De előbb-utóbb már nem lesz kit leváltani, és a kutyát sem fog érdekelni még egy szimbolikus politikai gesztus - írja blogjában az ex-kormányfő.
2010. július 17. szombat 20:01 - HírExtra
"Lassan költségvetést kell készíteni. Lehet húzni-halasztani, hogy ne derüljön ki a valóság az önkormányzati választásokig, de így is, úgy is eljön október vége, amikor már nem lesz menekvés. A kormánynak legkésőbb akkor színt kell vallania.

Magyarországnak józan, feszes költségvetésre és reformok sorozatára van szüksége. Nem az IMF és nem Barroso miatt. Hanem azért, mert nincs más mód, hogy erősebbek legyünk. A lényeget illetően nincs más lehetőség, mint visszatérni a 2006-ben elkezdett, és éppen a Fidesz által megtorpedózott reformpolitikához. Belátom, bajban van a kormány, hiszen évek óta azt mondja, hogy van könnyebb út.

Gyanítom, mostanában kezdenek rádöbbenni, hogy le fognak lepleződni. Lehet itthon izmozni a kétharmaddal, de a muszklimutogatás semmit nem ér az országhatáron kívül. A világot nem érdekli a Nemzeti Együttműködés Rendszerének röhejes hazugsága. A világ csak valóságos teljesítményt honorál. Felelős költségvetést és szerkezeti reformokat. Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában reformpárti jobboldal van kormányon. Nálunk reformgyáva kormány.

Márpedig a rendelkezésünkre álló pénzből csak akkor lehet jobban működő országot teremteni, ha újraosztjuk a felelősséget. Fájdalom, de vissza kell térni a kiindulóponthoz: reformok sokasága kell az egészségügyben, az oktatásban, a szociális rendszerben. Igen, ezek időnként fájdalmasak. Csak egy dolog lenne ennél is fájdalmasabb: ha az ország erőfeszítés helyett továbbra is ködös illúziókban ringatná magát a Fidesz vezetésével. Ez utóbbi kerülne igazán sokba" - írja a Kapcsolat blogon Gyurcsány.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását