2024. május 4. - Mónika, Flórián

Vitatják a jegybanki dolgozók bérét

A kormány által felkért szakértők több ponton vitatják az Európai Központi Bank (EKB) állásfoglalását a jegybanki dolgozók bérének módosításáról - tájékoztatott a kormányszóvivő.
2010. július 14. szerda 18:04 - HírExtra
Nagy Anna kifejtette: a kabinet tárgyalta az EKB állásfoglalását, szakértők többször átolvasták, megvitatták a dokumentumot, és több ponton vitatják.

Arról, hogy pontosan mely pontokat vitatják, Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője tájékoztat majd - tette hozzá. Az EKB álláspontja szerint biztosítani kell azt, hogy az MNB munkavállalóinak javadalmazására vonatkozó jogszabályok bármely módosításáról a jegybankkal együttműködésben szülessen döntés, kellően figyelembe véve az intézmény véleményét.

A frankfurti székhelyű pénzintézet leszögezi, hogy az MNB döntéshozóinak fizetésének módosítása nem változtathatja meg a kinevezésükkor érvényes feltételeket, ezért a törvényjavaslatnak rendelkeznie kell arról, hogy a módosítás csak jövőbeni kinevezésekre vonatkozhat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását