2024. május 2. - Zsigmond

Az Expo Centerben lép fel Seal

A pécsi Expo Center szabadtéri színpadán ad koncertet kedden Seal; napjaink egyik legnépszerűbb brit soul és rhythm and blues énekesének fellépésére mintegy hatezer embert várnak.
2010. július 13. kedd 09:16 - HírExtra
A pécsi Expo Centerben a háromszoros Grammy-díjas brit énekes 20 órakor kezdődő koncertjére a 12 ezer forintba kerülő ülőhelyek elfogytak, csak a 7500 forintos állójegyekből van még. A 47 éves Seal világkörüli turnéjának állomásaként, az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) évad keretében jön Magyarországra; vasárnap Varsóban játszott, szerdán már a horvátországi Zárában (Zadar) adott koncertet. Öt évvel ezelőtt már fellépett a Papp László Budapest Sportarénában, 2008-ban pedig a szintén fővárosi Syma csarnokban adott emlékezetes koncertet.

A baranyai megyeszékhelyre mintegy negyven fős stábbal érkezik az énekes-dalszerző, akit a színpadon Mark Summerlin gitáros, Marcus Brown basszusgitáros és Steve Sidelnyk dobos kísér. Seal fellépti díja 30-40 millió forintnak megfelelő euró. Az eddig 15 millió albumot eladott művész első nagy sikerei a kilencvenes években születtek; Killer és Crazy című dalai nagy slágerek lettek, emellett a Prayer for the Dying, a Grammy-díjas Kiss from a Rose, a Don’t Cry és a Love’s Divine is rendkívül népszerű lett.

Legutóbbi korongja, a klasszikus számok feldolgozásait tartalmazó Soul után az énekes szeptemberben jelenteti meg hatodik stúdiólemezét; a keddi pécsi koncerten várhatóan erről is játszik néhány számot. Seal keddi pécsi fellépése napján kezdődik az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) a baranyai megyeszékhely melletti Orfűn; ezen a rendezvényen mások mellett Ákos, valamint a Kispál és a Borz is fellép.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását