2024. május 6. - Ivett, Frida

Ákos előtt tisztelegtek

Ákos és dalai előtt tisztelegnek pályatársai szombaton Siófokon: az MTV Icon-sorozat keretében többek között Eszenyi Enikő, Jamie Winchester, a The Moog, a Magashegyi Underground, Ferenczi György és a Rackajam, az Anti Fitness Club adja elő az énekes két-két dalát.
2010. július 9. péntek 15:59 - HírExtra
A program már pénteken este elkezdődik a siófoki Coke Clubban, ahol Lévai Balázs, a Dob+basszus című egykori népszerű televíziós sorozat kitalálója faggatja Ákost 22 éve tartó pályafutásáról, dalainak születéséről. Vendégként jelen lesz Harcsa Veronika és Kentaur, Mucsi Zoltán és Scherer Péter, a Jancsó-filmek Kapa-Pepe párosa, egy sommelier pedig megmondja, melyik Ákos-dalhoz milyen bort illik fogyasztani. (Kovács) Ákos a nyolcvanas években a Bonanza Banzai énekeseként lett ismert, majd sikeres szólópályafutást épített fel.

A szombat esti ingyenes koncerten új köntösben, szokatlan hangszerelésben csendülnek fel Ákos ismert dalai, köztük az Indiántánc és a Helló is. Jamie Winchester angolul énekli majd a Keresem az utamat, fellép Ferenczi György és a Rackajam, a Bársony Bálint & Juhász Gábor Quartett, a Magashegyi Underground, a Turbo, a The Moog, a Compact Disco, az Anti Fitness Club és a Road is. Eszenyi Enikő, a Vígszínház igazgatója Darvas Ferenc zongorakíséretével készül az estre, a veszprémi Hősök rap stílusban adja elő Ákos két slágerét, az egyik az Ikon lesz.

A fellépők közé tartozott volna Sebestyén Márta is, aki azonban hangszálgyulladása miatt kénytelen volt lemondani közreműködését, helyére a Fonogram-díjas Szirtes Edina Mókus ugrik be.

A Music Television által szervezett nyári ingyenes MTV Icon koncertek a Balaton partján 2008-ban kezdődtek, akkor a Neoton Família, az LGT és a Tankcsapda dalai előtt tisztelgett a magyar könnyűzenei élvonal, tavaly pedig a Hungária, Demjén Ferenc és az Edda volt soron. A MTV Icon a zenecsatorna amerikai kiadásában szerepelt először; néhány évvel ezelőtt a Cure, a Metallica, Janet Jackson és az Aerosmith dalait dolgozták fel más előadók. A magyar MTV az egyesült államokbeli sorozat után másodikként szervezte meg az Icon-koncerteket. A következő MTV Icon koncert július 31-én lesz, akkor Nagy Feró előtt tisztelegnek Siófokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

drkukac
2010. július 9. 16:57
valahogy nekem az Anti Fitness Club nem illik bele a sorba.....
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását