2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Krizsó Szilvia a szakmai csúcson

Krizsó Szilvia, a Magyar Televízió (MTV) műsorvezetője, újságíró, riporter kapta idén a Déri János-díjat. A HírExtra a kitüntetettel beszélgetett.
2010. április 30. péntek 14:43 - Győry S. József
Idén te kaptad a Déri János-díjat. Mit gondolsz, miért kaptad ezt a hatalmas elismerést?

A kitűntetés leírásában az szerepel, hogy olyan művész vagy újságíró kaphatja ezt a kitűntetést, akit a szakmai zsűri sokoldalúnak tart: több területen tevékenykedik, és amit csinál, az jó. Most is ez történt.

Számítottál rá?


Fogalmam sem volt róla, hatalmas meglepetésként ért a dolog. Behívtak a televízió egyik műsorába - utólag már mondhatom, egy fedő sztorival -, ahol a gyerekkönyv-fesztivál kapcsán arról kellett beszélnem, hogy minek alapján választok könyvet a kislányomnak. El is kezdtünk beszélgetni a témáról, így teljesen meglepett, amikor bejött két illető a stúdióba. Rózsa Péter kollégám mondta, hogy hozzám jöttek: ekkor derült ki a dolog.

Mit jelent számodra a kitűntetés?


Déri János a hazai televíziózás és újságírás etalonja, akire nagyon jó emlékezni. Ha valaki beszélt vele, vagy látta őt a televízióban, az nem felejti el őt sohasem. Az embersége, a szakmai tudása, a stílusa, a humora, megjelenése számomra egy példa. Azt, hogy engem méltónak találtak az újságírók arra, hogy az emlékére alapított díjat megkapjam, hihetetlenül sokat jelent. Nem is találtam a szavakat, amikor átadták az elismerést.

Krizsó Szilvia díjai
Duna TV Elnöki nívódíja (kétszer)
Story értékdíj
2004 és 2005: Az év műsorvezetője (MTV)
2005: Bossányi Katalin-díj
2005: a „Legjobb interjú, (stúdió-) beszélgetés”-kategória díját kapta a pécsi Kamera Hungária 2005 Televíziós Műsorfesztiválon egy Orbán Viktorral készített beszélgetésért
2005: Príma-díj
2007: a Legjobb közszereplő nő díja a Nők a Médiában Egyesülettől
2009: Joseph Pulitzer-emlékdíj
Az is külön megtiszteltetés számomra, hogy bekerülhettem az elmúlt tizenhét év alatt kitűntetett, hatalmas nevek közé. Jó érzés bekerülni közéjük.

Mondhatjuk, hogy a díj az egész eddigi pályafutásod elismerése?

Ez egy nagyon nagy szakmai elismerés. Olyan kiváló újságírók vannak ebben a grémiumban, mint Szegvári Katalin, vagy Horváth János, akik kikerültek ugyan a televíziózásból, de a nevüket mindenki ismeri, mivel nagyon sokat tettek a magyar kultúra megismertetéséért. Ha ezek az emberek észreveszik a munkádat, az önmagában nagyon jó érzés, de ha ezért díjat is adnak, akkor ez csak hab a tortán.

Nyilván tovább fogod folytatni a kultúráért vívott nemes harcodat, a kitűntetés után is.


A szellemiségem marad az, ami eddig is volt. Én világ életemben megpróbáltam maximálisan teljesíteni, időt-energiát nem kímélve azért, hogy mindig azt tudjam nyújtani, ami elvárható. Amikor az ember kap egy díjat, akkor megerősítik abban, hogy amit csinál, az hasznos és jó, viszont nem lehet hátradőlni és elengedni magadat: a jövőben még jobban fel kell készülni.

Nekem fontos a sokszínűség, nem csak politikai műsorokat készítek, hanem rengetek tudóssal, művésszel beszélgetek, interjúzom. Ezt szeretném folytatni a jövőben is, hiszen úgy gondolom, hogy pozitív példát kell mutatni a társadalomnak.

Gratulálunk neked a díjhoz, további sikeres munkát kívánunk.

Köszönöm szépen, nektek is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Kereki
2010. május 1. 09:38
Fidesz érában nem rug labdába a királyi tv-ben, valóban az ATV lenne neki az ideális hely.
fox70
2010. május 1. 08:23
szerintem nem szép, és marha nagyképű..remélem max. az atv-n kap állást a szaros szdsz-es szekértoló....nem elfogulatlan, bízom benne, hogy jól seggberúgják....
balogGY
2010. április 30. 18:46
Nem az a baj vele, hogy okos. Hanem hogy szép.
Méghozzá nagyon...

Ha jól rémlik éppen a HírExtra akarta őt miniszterelnöknek, ugye?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását